VLADA ODLUČILA: Za povjerenika za Agrokor imenovan Ante Ramljak

Podijelite članak
Foto: Vlada.gov.hr
Foto: Vlada.gov.hr

Ante Ramljak je imenovan za izvanrednog povjerenika za Agrokor, na sjednici Vlade, sukladno odredbama Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku.

Premijer Andrej Plenković kazao je da današnja sjednica ima samo jednu točku – imenovanje povjerenika.

Prošlog tjedna usvojen je Zakon o izvanrednoj upravi, podsjetio je. Povjerenik za Agrokor je Ante Ramljak, kazao je premijer, i zahvalio se što je prihvatio takav izazov.

“Predlažemo da novi povjerenik bude gospodin Ante Ramljak. Iskusni financijski i gospodarski stručnjak koji se dokazao u svojoj karijeri i investicijskog bankara i konzultanta, koji jako dobro poznaje prilike u hrvatskom gospodarstvu. Upoznat je sa svim dionicama tog procesa. Mislim da smo odabrali osobu koja će svojim iskustvom, u zreloj fazi svoje životne dobi u kojoj je sada, s puno energije, htjenja i entuzijazma, moći kvalitetno obavljati zadaću izvanrednog povjerenika”, kazao je premijer Plenković.

Ante Ramljak
Ante Ramljak

Ante Ramljak, sada je već bivši partner u tvrtki Texo Management d.o.o. koja se bavi pružanjem usluga financijskog savjetovanja prilikom prodaja, spajanja ili preuzimanja kompanija te usluga financijskog i investicijskog konzaltinga. Od 1997. do 2007. godine bio je predsjednik uprave hrvatske podružnice investicijsko-savjetničke tvrtke CAIB, gdje je bio zadužen za projekte spajanja i preuzimanja u Hrvatskoj, BiH i Sloveniji.

Od 2007. radio je u Quaestusu Borislava Škegre gdje ostaje sve do 2012., kada kao član upravnog odbora preuzima Sektor energetike u Centru za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija (CEI). Ramljaka članom uprave CEI-ja imenuje Vlada u ožujku 2012. godine. Bio je i u NO HEP-a.

“Osigurali smo da ne dođe do nepoželjnog efekta i lančane reakcije te panike na financijskom tržištu, a zahvaljujući strpljenju dobavljača osigurali smo opskrbu Agrokora, a sada donosimo političku odluku kada ćemo taj plimni val spustiti na razinu, možda ne na razinu bonace, ali jednog popodnevnog maestrala”, kazao je također Plenković.

Naveo je da se sastaje s predstavnicima dobavljača, ali i da će Vlada voditi računa o malim dobavljačima, te će u dogovoru s bankama osigurati novu likvidnost i deblokadu računa, što će koordinirati izvanredni povjerenik. Druga faza je restrukturiranje kompanije, nakon što stekne uvid u stanje Agrokora. Naveo je i da će do Uskrsa osigurati plaće zaposlenicima.

Komentiraj