VJEROUČITELJICA MLATILA DJECU: Optužena (47) iz Istre ih je tukla po glavi

Podijelite članak
STRAVA U SUSJEDSTVU: Djed manijak silovao svoje unuke od četiri i pet godina
Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je optužnicu protiv 47-godišnjakinje zbog povreda djetetovih prava.

U njihovom priopćenju stoji:

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola podiglo je pred Općinskim sudom u Puli-Pola optužnicu protiv hrvatske državljanke (1971.) zbog počinjenja pet kaznenih djela povrede djetetovih prava iz članka 177. stavka 2. Kaznenog zakona. (6. 10. 2018.)

Optužnicom se okrivljenicu tereti da je od rujna 2017. do 17. siječnja 2018., u jednoj osnovnoj školi na području Istarske županije, kao učiteljica, svjesna da svojim ponašanjem ugrožava pravilan psihički i emocionalni razvoj petoro maloljetnih učenika, te da im nanosi fizičku i emocionalnu bol, za vrijeme održavanja nastave u više navrata na različite načine udarala ove učenike.

Time je kod ove djece izazvala strah te emocionalnu i fizičku bol.

Iako tužiteljstvo nije navelo o kojem se mjestu niti o kojoj školi radi, na površinu je isplivalo, kako javlja Glas Istre, da je riječ o vjeroučiteljici koja je radila u Osnovnoj školi “Dr. Mate Demarina” u Medulinu, u svim njenim područnim školama, kao i u Osnovnoj školi Stoja u Puli.

Vjeroučiteljica je učenike udarala po glavi, a zbog učiteljice nje su djeca obavljala nuždu u gaće. Ravnateljica sve znala, ali je šutjela. Sada je u školi DORH, piše Glas Istre.

Komentiraj