VIDEO: VELIKA FEŠTA DINAMA – Tražio sam od igrača da budu sretni, sada sam i ja sretan – kaže Cvitanović

Podijelite članak

mario cvitanović
Glavni trener GNK-a Dinamo, Mario Cvitanović osvrnuo se na dvoboj i 2:0 pobjedu nad Rijekom.

– Sretan sam čovjek, jer sam bio dio ovakve utakmice, ovakvog spektakla europske razine. Sretan sam najviše iz razloga što sam vidio prije, u tijeku i nakon utakmice, jedinu stvar koju sam tražio od igrača – da budu sretni, da se vrate s osmjehom i da izađu s osmjehom. Da učine sebe i sve ostale sretnima, stoga sam i ja sretan čovjek – započeo je glavni trener, stoji na stranicama GNK Dinamo. Potom je dodao:

– Svaka utakmica, svaki protivnik i naša ekipa nosi određene zahtjeve. Međutim, stil i automatizmi moraju biti prepoznatljivi. Radimo na tome svakodnevno, kroz treninge i kroz utakmice. To je dobro, tako moramo nastaviti, ali nema euforije i pretjeranog uzbuđivanja s obzirom da smo na početku priče i onoga što stvaramo. Kao što sam već rekao, neću izdvajati pojedince, svi su oni igrači Dinama. Od prvog pa do zadnjeg igrača, a ekipa je najvažnija.

Na pitanje je li ovo najbolji Dinamo pod njegovom vodstvom, trener je izjavio: – Automatizmi su nešto što se konstantno treba raditi i što zahtjeva vremena. Ponekad i protivnik dopusti da napraviš nešto, ponekad svojom postavkom i prepoznavanjem situacija dolaziš u dobre prilike. Proces stvaranja igre nije od danas do sutra, i ja na tome inzistiram. Kao trener ne gledam da je ovo najbolja naša igra, već gledam da u svakoj utakmici i svakoj situaciji budemo bolji nego što smo bili u prethodnoj. Treba ostati ponizan i čvrsto na zemlji.

Za kraj je trener nije želio govoriti na temu iduće utakmice te je dodao: – Poželio bi sreću svim hrvatskim klubovima u europskim natjecanjima. Za hrvatski nogomet puno bi značilo da imamo što više predstavnika u skupinama europskih natjecanja.

Komentiraj