VIDEO: U RALJAMA JEZIVOG KULTA – Žene pretvaraju u seksualne robinje, te ih žigošu

Podijelite članak
Foto: Instagram
Foto: Instagram

Catherine Oxenberg, zvijezda kultne serije “Dinastija” i kći Jelisavete Karađorđević, progovorila je o svojoj borbi da 26-godišnju kći izvuče iz zloglasnog kulta.

India Riven Oxenberg upala je u kontroverzni newyorški kult Nxivm. Međutim, malo je poznato što se, zapravo, skriva iza mračnog kulta koji desetljećima intrigira američku, ali i svjetsku javnost.

Nxivm, već dvadesetak godina propagira “samorazvoj kroz razne radionice i tečajeve”. Bivši članovi zajednice tvrde da se zapravo radi o sekti koja iskorištava ljude.

Oxenberg je željela raskrinkati jezivi kult. Slučaj trenutno “visi u zraku”, a čeka se, navodno, reakcija i istraga nadležnih organa. Javnost sumnja da će optužni prijedlozi ikada biti podignuti, a istraga pokrenuta.

Procjenjuje se da je od kasnih 1990-ih godina, oko 16.000 ljudi prošlo kroz neki od Nxivm-ovih tečajeva, koji su, navodno, dizajnirani da “doprinesu samoispunjenosti i eliminaciji psiholoških i emocionalnih barijera”.

Većina sljedbenika nakon završena tečaja nastavlja sa svojim životom, no oni koji dublje “zagrizu”, odriču se karijera, prijatelja i obitelji kako bi postali sledbenici lidera Keitha Raniere, poznatog kao “Predvodnik”.

Mediji pišu da Nxivm nema sljedbenike, već robove, te da im Raniere dopušta da u organizam unesu, tek 800 kalorija dnevno, kako bi fizički dostigli “idealnu figuru”.

Poznata glumica Oxenberg se zgrozila kad je shvatila koliko joj je kćerka smršavila pa je izjavila da je spremna na sve da joj se India vrati.

Bivši članovi sekte tvrde da im je lider sekte Keith Raniere dopuštao jesti samo 800 kalorija dnevno te da seksualno opći s članicama svog kulta.

Žene prilikom pristupanja sekti, prilažu fotografije na kojima su potpuno obnažene, a kojima ih se ucjenjuje objavom u javnosti u slučaju da prekrše protokole.

Sarah Edmondson, bivša pripadnica sekte, na svojoj je koži osjetila strahote inicijacijskog žigosanja, kojem je bila podvrgnuta, a koje je kasnije opisala u svjedočenju.

“Za vrijeme ‘Ceremonije inicijacije’ ležala sam gola na masažnom stolu, te mi je rečeno da izgovorim: ‘Gospodaru, molim te stavi žig na mene, bit će mi čast'”, tvrdi ona.

Iako nikada nije bilo dokaza, u javnost su dospjele i priče o nekolicini članova sekte koji su izvršili samoubojstvo, pod utjecajem kulta, ili zbog nemogućnosti da iz njega izađu.

U jednoj od tih priča, Raniere je brutalno silovao 15-godišnju Ginu Hutchinson, koja si je kasnije oduzela život. Njena sestra Heidi tvrdi da ju je ubio upravo “Predvodnik”.

Tko je, zapravo, Keith Raniere? Bivši ga članovi opisuju kao manipulatora, seksualnog devijanta i predatora koji vreba mlade djevojke, te ih potom navodi da čine grozne stvari i zadovoljavaju njegove seksualne fantazije.

On, pak, sam za sebe kaže da civilizira ljude i da im pomaže u osobnom razvoju. Međutim, tijekom dva desetljeća suočen je s brojnim optužbama bivših članova kulta, koji se osjećaju prevareno i iskorišteno.

Raniere i njegova suradnica, Nancy Salzman osnovali su Nxivm 1998. godine, u gradu Albanyju, u američkoj saveznoj državi New York, a potom i “Konzorcij svjetske etičke fondacije”.

Nxivm je piramidalna organizacija, aktivna od Aljaske do Meksika, a trenutno se pokušava proširi na Irsku, kucajući tako na vrata Europe.

Misteriozni vođa ipak tvrdi da njegova organizacija nije nikakav kult, već pravac novog etničkog razumijevanja koji nam dozvoljava da gradimo unutarnju civilizaciju koja se manifestira u vanjskom svijetu.

Zaluđenost Nxivmom raste iz dana u dan. Barem jedan od seminara prošli su i slavni poput Linde Evans, Richarda Brendona, glumice Kristin Kreuk, te kćeri bivšeg meksičkog predsjednika Vicentea Foxa.

Bivši članovi tražili su od državnih vlasti, ali i samog gradonačelnika New Yorka, pokretanje istrage protiv grupe Nxivm, no svi su redom odbijeni, a optužbe proglašene neosnovanim i neutemeljenim.

“Policija odbija poduzimati bilo kakve akcije protiv grupe Nxivm, jer za to ne vidi nikakvu potrebu”, izjavio je istražitelj državne policije.

Sve navedeno ukazuje na činjenicu da je kult nedodirljiv, izuzetno opasan, moćan, ali i utjecajan. Hoće li se, na kraju, ipak, u cijeli slučaj uključiti CIA i FBI?

View this post on Instagram

#Las Vegas #cosmopolitan

A post shared by Catherine Oxenberg (@catherineoxenberg) on

 

Komentiraj