VIDEO: SLABI ŽIVCI – Novinarka izbacila iz takta ministra Ćorića

Podijelite članak

Novinarka RTL-a Danka Derifaj oneraspoložila je Tomislava Ćorića, ministra zaštite okoliša, kada ga je pred zgradom Vlade u pitala zašto ne provode transparentno uspostavu Centra za radioaktivni otpad u Čerkezovcu.

“Ministarstvo već dogovara preuzimanje nekog objekta, a naša javnost o tome ništa ne zna”, rekla je Derifaj. “Zašto to ne radite transparentno?”

Kako to mislite transparentno?” upitao je Ćorić, već pomalo uzrujan.

Pokazala mu je kao dokaz i kopiju papira o sastanku koji su oko preuzimanja vojnog objekta u Čerkezovcu nedavno održale delegacije Ministarstva zaštite okoliša i obrane.

“Koji je problem u tome? Da li ćete mi dati da kažem nešto ili ćete me pustiti u vladu?”, pitao je novinarku, te dodao: “Imate li vi možda rješenje za taj nuklearni otpad? Nemojte biti tako zlonamjerni”.

Potom je rekao kako njegovo ministarstvo radi odgovoran posao. “Da ne radi, ne bi imali o čemu sa mnom razgovarati”, poručio je.

Na konstataciju novinarke kako i ona radi odgovorno posao, ministar je rekao: “Ali ne na adekvatan način…”

Tražio je i da se ispriča. “Ja vas molim da se onda ispričate jer ste imali krivo pitanje i zapravo ste sugerirali da smo učinili nešto transparentno, a to se nije dogodilo”, rekao je Ćorić, prethodno objašnjavati kako primopredaja može trajati i šest mjeseci.

Komentiraj