VIDEO: REPLIKA MINISTRU BRANITELJA – Pernar posegnuo za Napoleonom, Džingis-kanom i Aleksandrom Velikim

Podijelite članak

ivan pernar, s

Ivan Pernar, zastupnik Živog zida, pokušao je u Saboru na svoj način, iz svog kuta, slikovito, pokazati kako na spisku branitelja ima i onih koji to nisu, odnosno da ih ne može biti više od pola milijuna.

Pernar je rekao “da se ljudima koji nisu bili branitelji daju prava koja im ne pripadaju, a sve kako bi se stvorila jedna biračka baza!”

Na Facebooku je Pernar napisao:

/REPLIKA MINISTRU BRANITELJA – TOMO MEDVED/

Uvaženi ministre htio bih vas pitati jednu stvar, ne znam da li znate da je Aleksandar Veliki kada je zauzimao tada poznati svijet imao ukupno 47.000 vojnika.

Džingis Kan koji je iz Mongolije došao do Europe imao je 130.000 vojnika, ovo je sada jako zanimljivo detalj, koji je vezan uz Napoleona.

Napoleon je imao vojsku od 420.000 ljudi i s njom je krenuo na Rusiju, stigao do Moskve s 20% manjom vojskom nego što po vama ima hrvatskih branitelja.

Nije mi jasno zašto se u Hrvatskoj stalno ponavlja lažna teza da smo se borili protiv jačeg i brojnijeg neprijatelja, ako je prijatelja, odnosno branitelja naše zemlje bilo više od 500.000?

Mislim da je došlo do inflacije brojki s ciljem uhljebljivanja HDZ-ovih kadrova! Odnosno da se ljudima koji nisu bili branitelji daju prava koja im ne pripadaju, a sve kako bi se stvorila jedna biračka baza!

Komentiraj