VIDEO: RASPLAKAO SVIJET – Reakcija dječaka beskućnika kad je dobio krevet

Podijelite članak
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Daeyrs (8) i njegova majka Dionna, medicinska sestra, nakon što je izgubila posao, a kasnije i dom, gotovo osam su godina živjeli po skloništima za beskućnike američkog grada Detroita.

Nakon što su dobili odobrenje, preselili su u kuću koju im je osigurala država, no posjedovali su samo trošni madrac i nekoliko stolica. Mali Daeyrs spavao je u vreći za spavanje na golom podu.

“S obzirom na situaciju, trudim se biti dobra majka i osigurati nam barem ono najosnovnije. Voljela bih ispuniti najveću želju moga sina – da ima svoj krevet”, suznih očiju priča Dionna.

Prošloga im se Božića, čini se, sreća ipak osmijehnula, nagovjestivši neke bolje dane za ovo dvoje bivših beskućnika.

Socijalni radnik koji je vodio njihov obiteljski slučaj zamolio je za pomoć utemeljitelja dobrotvorne organizacije “Humble Design”, Tregera Strasberga, koji je osobno nadgledao sve radove.

“Namještali smo i uređivali kuću od vrha do dna doniranim namještajem i robom iz našeg skladišta – od zavjesa do kuhinjskih aparata. Pazili smo na svaki detalj”.

Skromna dvočlana obitelj oduševljena je “novim domom”, no Daeyrs se najviše razveselio svojem novom krevetu.

Dok su mu pokazivali lijepo uređenu i namještenu sobu, te njegov prvi krevet, okružen stolicama, jastucima i igračkama, dječak nije mogao suspregnuti suze radosnice tražeći majčin zagrljaj.

Sada Daeyrs i Dionna konačno imaju mjesto koje doista mogu zvati svojim domom. Oni su obitelj kojoj se život pružio još jednu šansu, a ovo je njihova priča nade i trijumfa.

 

Komentiraj