VIDEO: POTPORA KOMARICI – Odbacujemo pritiske nad ovim dobrim, časnim i plemenitim čovjekom

Podijelite članak

franjo komarica

Banjalučki biskup Franjo Komarica izazvao je pravu buru u Republici Srpskoj kada je situaciju u kojoj je došlo do masovnog progona i iseljavanja Hrvata s tog područja, tijekom rata u BiH, simbolički usporedio s Bleiburgom.

Doživio je napade i ucjene sa samoga vrha vlasti Republike Srpske i njezinog predsjednika Milorada Dodika, zbog jedne simboličke usporedbe s Bleiburgom (snimka u prilogu).

Sada se priopćenjem za javnost oglasio i Ured za odnose s javnošću Rijaseta pružajući podršku biskupu Komarici. U priopćenju se navodi:

“Islamska zajednica u BiH visoko cijeni ličnost biskupa Franje Komarice. On je svojim likom i djelom pokazao da je dostojan poštovanja kao biskup, kao  vjernik – katolik i kao čovjek. U najtežim

danima on je u Banjoj Luci ostao uz svoj narod i zajedno sa rahmetli muftijom Ibrahim ef. Halilovićem bio nada katolicima i muslimanima u ovom gradu. Islamska zajednica odbacuje sve pritiske i

ucjene koje se vrše nad ovim dobrim, časnim i plemenitim čovjekom”.

Podsjetimo, biskup Komarica nedavno je situaciju u kojoj je došlo do progona i masovnog iseljenja Hrvata iz Republike Srpske tokom rata u BiH simbolički usporedio s Bleiburgom, što je naišlo na oštre osude čelnika ovog entiteta.

 

Komentiraj