VIDEO: POBUNA ROLLING STONESA – Poručili Donaldu Trumpu da se ne promovira uz njihovu glazbu

Podijelite članak

rolling stones

Čuveni svjetski rock sastav Rolling Stones traži od Donalda Trumpa, republikanskog predsjedničkog kandidata, da prestane koristiti njihove pjesme u svojoj predizbornoj kampanji.

Stonesi su se oglasili priopćenjem u kojem navode kako nikada nisu dali dopuštenje da se njihove pjesme koriste u Trumpovoj predsjedničkoj kampanji i da zahtijevaju da se s tim odmah prekine.

Glasnogovornica Trumpa nije još komentirala zahtjev Stonesa, ali i te kako zna kako Trump, inače ljubitelj glazbe, stalno koristi na svojim mitinzima Eltona Johna, neke operne i klasične brojeve, ali i Stonese.

Posljednjih mjeseci čuo se često hit grupe Rolling Stones iz 1969. – “You Can’t Always Get What You Want”, a nedavno je i Trump izašao i s pjesmom “Start Me Up”.

Prije Stonesa Trumpa su obavijestili neka se ne služi s njihovom glazbom i zvijezda Adele, zatim frontmen grupe Aerosmith Steven Tyler i Neil Young kada je Trump u svojoj najavi kampanje

prošle godine iskoristio njegovu pjesmu “Rockin’ in the Free World”. Nakon upozorenja Trumpo više nije koristio njihovu glazbu.

Valja napomenuti kako strankama i nije potrebno posebno dopuštenje glazbenika da bi koristili njjihova djela, ali moraju prethodno imati dopuštenje organizacija BMI i ASCAP, koje zastupaju njihova prava .

Komentiraj