VIDEO: OTKRIVAMO – Kako je nastala čuvena pjesma “A sad adio”

Podijelite članak
Ljubiša Samardžić
Ljubiša Samardžić

Tko još nije čuo ili možda i zapjevao pjesmu “A sad adio” koja je nastala za potrebe serije “Vruć vjetar”, a glazbu je napisao Vojkan Borisavljević, autor brojnih hitova Zdravka Čolića i Lea Martina.

“Išao sam u Dubrovnik, a režiser Aca Đorđević i Siniša Pavić su mi otprilike rekli kakva bi trebala biti ta pjesma, da se mora osjećati vruć vjetar”, priča autor za avaz.ba. “Brzo sam shvatio što žele, bio je to trenutak inspiracije koji sam vrlo jednostavno pretočio u pjesmu….Komponirao sam je u taksiju do aerodroma, a Oliver Dragojević ju je snimio jedne večeri za 10 minuta u studiju Radio Beograda. Njegov glas je obilježio pjesmu, a poslije su je mnogi snimili. Lijepo sam surađivao sa Oliverom i žao mi je što se raspala Jugoslavija. To vrijeme, ta zemlja, kultura, muzika i suradnja među nama, iznjedrili su mnogo dobrih stvari”.

Najmasovnije izvođenje pjesme “A sad adio” bilo je na stadionu u Budimpešti krajem osamdesetih, kada je Ljubiša Samardžić bio proglašen za glumca godine u Mađarskoj.

“Smoki je na mađarskom pjevao tu pjesmu, a 100.000 Mađara ga je pratilo”, kaže Borisavljević.

Komentiraj