VIDEO: HIT NA INTERNETU – Ministar se 2016. kune da neće dopustiti zatvaranje Rafinerije Sisak

Podijelite članak
Goran Marić, ministar
Goran Marić, ministar

Pravi je hit na internetu snimka na kojoj se ministar Goran Marić godine 2016. u ime HDZ-a zaklinje kako neće dopustiti gašenje Rafinerije u Sisku, pa i pod cijenu da će se prije prestati baviti politikom.

Očito, i ministar Goran Marić i HDZ ne vjeruju u onu “Vjerodostojno”, jer kako je sve krenulo Rafinerije u Sisku neće biti.

Podsjetimo se najprije na riječi Gorana Marića iz 2016. koje je zabilježila Radio Banovina:

“Jasno i javno obećajemo – nećemo dopustiti zatvaranje Rafinerije u Sisku zbog značaja za gospodarstvo i jačanja ovog kraja. Prije ćemo se prestati baviti politikom nego dopustiti zatvaranja”.

U međuvremenu, podsjećamo, INA u sklopu poslovnog plana za 2019. godinu planira početak provedbe programa kojim bi prerada sirove nafte bila koncentrirana u rafineriji u Rijeci.

U Rafineriji u Sisku bio bi industrijski centar s drugim djelatnostima.

A tu je odluku podržala i Vlada, a Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike, kazao je da je riječ o investicijskom ciklusu koji će prije svega dovesti do prijeko potrebne modernizacije rafinerijskog poslovanja.

Rekao je kako je transformacija poslovanja u Sisku “jednostavno put kojim Ina treba ići”.

Snimku na kojoj Marić govori kako neće dopustiti zatvaranje Rafinerije Sisak objavio je na Facebooku i zastupnik Živog zida Ivan Pernar.

Komentiraj