VIDEO: DANIELA NINČEVIĆ – U svijetu zbilje roditelji ratuju – u svijetu mašte nitko nikom ne smeta

Podijelite članak
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Daniela Ninčević, koja je osnovala Svjetski dječji parlament, koji djeluje u stalnoj ljubavi, sreći i mašti, za razliku od drugih parlamenata u svijetu, pa naravno i našeg Sabora, komentirala je iz svog kuta odnos dvaju svjetova – onog iz zbilje i onog iz mašte.

Ovo je objava Daniele Ninčević s Facebooka: Ima jedan svijet zbilje Balkan, ima jedan svijet mašte Hrvatska.

U svijetu zbilje djeca su njihova, igra je terapija, veliki se boje malih, novac je sredstvo pohlepe, svi misle kako treba društvo voditi, kako se ponašati.

U svijetu zbilje roditelji ratuju, radna mjesta se zatvaraju ( balkanci puno misle ), jedni druge blokiraju, udruženja se osnivaju da još više misle kako treba raditi i sebe nagraditi.

U svijetu zbilje maleni igrice ne smiju igrati, a velikima je to zbilja i igraju se od milja, programima se diče, planovima misle da se sve miče.

U svijetu zbilje ne smije se prošlost zaboraviti, o njoj treba malenima propovijedati, jer ipak su oni njihovi maleni pioniri, a ne djeca maniri i dok tako u svijetu zbilje rad živi i mislima se širi ima jedan svijet iz mašte u kojem riječi su djela snažna, kulturna i smjela.

Da se razumijemo onaj svijet zbilje u kojem su maleni njihovi za nekoga je lijep, igru terapijom nazvati, djeci maštu zabraniti, uz to sve dobro i naplatiti, nekome tko osmisliti svijet tako zna neka je put sretan.

U tom svijetu zbilje veliki mudraci o skromnosti propovijedaju, a u limuzinama i luksuznim stanovima odsjedaju. U tom svijetu zbilja može svašta, da li je to njihova mašta urodjena, odgojena i obrazovna samo oni znaju i neka uživaju, ali neka druge ne diraju.

Ima jedan svijet iz mašte u kom misli i riječi su djela, u njemu demokracija kulturom cvjeta i nitko nikom ne smeta. U njemu se stvara, voli, zarađuje onoliko koliko sam čovjek umije i voli.

U njemu nema pioniri maleni, drugovi i drugarice, u njemu su hrvatski kraljevi, prinčevi, princeze i kraljice.

Hrvatska taj svijet iz mašte se zove, prosudite sami da li je on bajka ili kulturan otac, sin, kći i majka, jer netko voli da ga liječi i sluša psihijatra, a netko da ga voli i odgaja majka!

Komentiraj