VIDEO: BUNJAC O ŽALAC – Da je ministrica članica Živog zida, HDZ bi trubio da ju treba smijeniti

Podijelite članak

U svom slobodnom govoru zastupnik Živog zida Branimir Bunjac u Saboru je govorio o neodgovornosti ministrice Gabrijele Žalac, koja, kako kaže, neće biti sankcionirana jer se “uvodi neodgovornost kakvu zapadni civilizirani svijet ne poznaje”.

Među ostalim Bunjac je rekao:

Da je ovo bila Vlada Živog zida i da je ministrica bila članica Živog zida HDZ bi na sva zvona zvonio da ju treba smijeniti, a zašto? Zato što njima nije bitan sadržaj, njima nije bitno što se dogodilo, njima je samo bitno kakva je članska iskaznica. To je poruka koja se šalje ovim vašim ponašanjem. Očito je da su Vlade do sada radile na način čuvajte nas, pazite nas, a ova Vlada radi na način ne čuvajte nas, gazite nas.

Očito je da se na ovaj način uvode dvostruki kriteriji. Očito je da se uvodi neodgovornost kakvu zapadni civilizirani svijet ne poznaje, a mi upravo tomu svijetu želimo težiti. Imate primjer švedske ministrice koja je dala ostavku jer je vozila s 0,2 promila u krvi i nije izazvala nikakvu nesreću. U Australiji zamjenik premijera daje ostavku, jer je njegov sin izazvao prometnu nesreću. Kod nas čak i kad ministar očito prekrši zakone, izazove tešku prometnu nesreću ne mora podnijeti ostavku.

Neodgovornost se očituje u tome što hrvatski građani ne mogu prijeći granicu ako im samo jedan dan putovnica nije važeća, moraju platiti zateznu kamatu ako su samo jedan dan zakasnili s plaćanjem računa, za najmanji nemar na radnom mjestu dobiva se otkaz. Ako se prijavite na natječaj za javnu nabavu samo neka vam je jedan podatak krivi bit ćete potpuno eliminirani, a ovdje u ovom slučaju vidimo da je ministrica prekršila na više načina odgovornost o svojoj javnoj dužnosti i neće snositi nikakve sankcije izuzev ovih 500 kn koje je platila.

Komentiraj