VIDEO: BUNJAC O SUDSTVU – Po kilometarskim spisima Hrvatska može u Guinnessovu knjigu rekorda

Podijelite članak

bunjac

Branimir Bunjac, zastupnik Živog zida, iznio je u svojoj raspravi o našem sudstvu i pravosuđu uopće nekoliko vrlo slikovitih primjera koji govore kako je ono tromo, neefikasno, korumpirano.

Na Facebooku je uz snimku Bunjac napisao:

Pojedinačna rasprava – čista istina o sudstvu u Hrvatskoj!

Mi se nečem što predstavlja tešku bolest suprotstavljamo kamilicom!

U Hrvatskoj imamo takve kilometarske spise koji će valjda ući u Guinnessovu knjigu rekorda, poput spisa protiv Zdravka Mamića na 17.000 stranica, protiv gradonačelnika Varaždina 36.000 stranica i protiv Ive Sanadera 40.000 stranica.

Imamo toliki broj stranica koje ni sam ministar ne bi pročitao u cijelom svom životu da ga netko na to prisili, a ključno je pritom primijetiti da su sve ovo osobe koje su blisko povezane s vladajućom većinom ili su članovi njihovih stranaka.

I od sutra će građani ove zemlje imati pravosuđe kao što su ga imali i do sada, sporo, tromo, neefikasno, korumpirano. Da je EU doista poštivala ona načela o pristupanju članica koja su bila javno proklamirana Hrvatska dan danas ne bi mogla biti članica EU.

U EU se smatra da svako suđenje koje traje duže od 5 godina predstavlja kršenje ljudskih prava, a mi imamo stotine tisuća predmeta koji su stariji od deset godina i desetine tisuća predmeta koji su stariji od dvadeset godina.

Komentiraj