VIDEO: BRANIMIR BUNJAC – Živi zid traži da Plenković ode i da se raspišu izbori

Podijelite članak
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Branimir Bunjac, zastupnik Živog zida je u društvu glavnog tajnika Tihomira Lukanića komentirao “aferu hotmail” i naglasio kako su jedino rješenje izbori.

To znači, kako je rekao, da moraju otići svi nalogodavci cijele misije, a prije svega predsjednika Vlade sa svim ministrima”.

“Izbori su jedino moguće rješenje, a poznavajući premijera Plenkovića, on za to neće imati hrabrosti nego će pokušati nagovoriti svoje nazovi-koalicijske partnere da nekako pregrme ljeto, da se državna blagajna donekle napuni i onda da se predizborna kampanja vodi javnim novcem kako bi se ponovno pokušalo prevariti građane, vjerojatno programom ‘vjerodostojno 2′”, rekao je Bunjac.

Parlamentarni izbori trebali su biti održani u svibnju prošle godine, kaže Bunjac. “Donesen je tada lex Agrokor koji je potpuno štetan za hrvatske nacionalne interese. Otjeran je Antonio Alvarez, koji je bio stručan i mogao nešto učiniti po pitanju restrukturiranja Agrokora… Većina koja od tada postoji, u kojoj se nalazi pola HNS-a i tzv. nezavisni zastupnici koji su izišli iz drugih stranaka je potpuno nelegalna i funkcionira na principu osobnih interesa….”

Sastanak koalicijskih partnera je komentirao riječima da je “premijer pozvao, a prije bih rekao, priveo koalicijske partnere da ih još jednom metodom ‘malo mrkve, malo batine’ nagovori da nastave sudjelovati u onome u čemu su i do sada, a to je stvaranje iluzije da se u Hrvatskoj rješavaju problemi dok se istovremeno različite skupine, poput Borg i drugih, bave izvlačenjem novaca iz proračuna i zadovoljavanjem interesnih lobija… Živi zid cijelo vrijeme upozorava javnost da možemo samo zamišljati koliko još skupina Borg u Hrvatskoj postoji ili postojalo, na koji se način pisalo Ovršni zakon, provodila privatizacija, kako su se privatizirala brodogradilišta…. Izravno ju je nadzirala potpredsjednica Vlade Martina Dalić s koalicijskim partnerom Ivanom Vrdoljakom, koji je bio njezin prethodnik na mjestu ministra gospodarstva. Upozoravali smo da je potencijalno u cijelom tom procesu privatizacije brodogradilišta napravljeno moguće desetine kaznenih djela, a u financijskom dijelu tri do četiri puta već šteta nego koju imamo s lex Agrokor”, zaključio je Bunjac.

Komentiraj