VIDEO: BANDIĆ NAKON OTVARANJA ŠETNICE – Nije problem doći do većine, lakše je doći od 14 do 26, nego od 6 ili 7 do 26

Podijelite članak
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Dva dana nakon prvog kruga lokalnih izbora, gradonačelnik Milan Bandić još je jednom komentirao izborne rezultate u našoj metropoli.

Pobijedili smo u Zagrebu, poručio je na pitanje “kako se osjeća nakon prospavane noći”:

“U većini mjesnih odbora smo relativni pobjednici i u većini vijeća gradskih četvrti, kao i Skupštini, i za gradonačelnika smo relativni pobjednici. Prema tome, ostaviti iza sebe HDZ i SDP i druge stranke i čovjek malo većih ambicija od mene bi bio zadovoljan” poručio je Bandić. Spreman je, kaže, za drugi krug. “Igramo kao da je 0:0” – poručio je.

Na pitanje “nada li se velikoj koaliciji” kaže da “misli da to nije moguće, ali da bi ona bila dobra”. Računa, kaže, na podršku građana Grada Zagreba, a na pitanje “hoće li, ako to zatraži Bruna Esih, kao što se danas moglo pročitati u medijima, promijeniti ime Trga maršala Tita u Kazališni trg, kako bi njegova stranka imala stabilnu većinu u Gradskoj skupštini, kaže:

“Mislim da to nije problem, riješit ćemo mi te probleme, doći ćemo do većine. Lakše je doći od 14 do 26, nego od 6 ili 7 do 26, prema tome, mudrost i umješnost nalaže da budemo odgovorni i da napravimo jednu kvalitetnu većinu u Skupštini” kaže Bandić. Je li spreman preimenovati Trg?”

“Ja sam spreman pregovarati i razgovarati dok se ne dogovorimo, sa svima koji žele dobrobit ljudi u Zagrebu. Imam ja tu nešto iskustva. Nemojte sumnjati”, prenosi Media servis.

Inače, gradonačelnik Bandić otvorio je i šetnicu s novom rasvjetom od Mosta Mladosti do Jadranskog mosta.

U sklopu uređenja i sanacije postojeće pješačke staze sa odmorištima, postavljena je i energetski učinkovitija LED rasvjeta na 172 nova rasvjetna stupa.

Zanimljivo je da kada se iza ponoći broj korisnika pješačke staze smanji, snaga LED rasvjete se smanjuje na pola sa čime se još dodatno štedi na energiji.

Komentiraj