VIDEO: AFERA DNEVNICE – Ima još nepravilnosti, DORH preuzima “slučaj” – kaže premijer

Podijelite članak

plenković, cvitan

“Nakon što je u javnosti bila objavljena afera s putnim nalozima, tada sam zamolio nadležne službe u okviru Vlade da uz slučaj 3 posebna savjetnika u vrijeme Vlade Zorana Milanovića, pogledaju i druge putne naloge”, rekao je među ostalim danas na pressici premijer Andrej Plenković, a prisustvovao je i Dinko Cvitan, glavni državni odvjetnik.

“Informacije koje sam dobio proteklih dana upućuju na zaljučak da postoji niz slučajeva nepravilnosti i nezakonitosti glede naloga izdavanih u proteklom vremenu.

O tome sam izvijestio državnog odvjetništva o sumnjama da su tu počinjena i druga kazenna djela, osim ova tri slučaja.

Zamolio sam da DORH u cijelosti preuzme ovaj slučaj i da se istraže svi putni nalozi u vladi proteklih godina.

Važna mi je puna i cjelovita istina o ovom slučaju. Dovoljno je podataka, lako će se utvrditi koja su bila stvarna, a koja fabricirana. Ne ulazeći u ocjenu odgovornosti bilo koga, očekujem od DORH-a da poduzme odgovarajuće radnje.

Ono što ćemo sigurno učiniti, promijenit će se sustav u okviru kojeg su se isplaćivale akontacije za putne naloge direktno na ruke djelatnicima i dužnosnicima koji putuju, već će se taj sustav rješavati putem transfera na bankovne račune..  Nepravilnosti su zamijećene i nakon mandata Vlade Zorana Milanovića, rekao je premijer Plenković.

Komentiraj