VELIKI DAN ZA VATERPOLO: Nadam se da će nas 13 imati zlato oko vrata – kaže kapetan Sukno

Podijelite članak
SKANDAL U REPREZENTACIJI: Vatrepolisti Sukno, Obradović i Paškvalin izbačeni 1
Sandro Sukno

Veliki je dan za hrvatski vaterpolo. Barakude u Budimpešti od 20:30 kreću po svoj drugi naslov svjetskog prvaka, nakon zlata iz Melbournea 2007. godine.

Izvješće: Daniela Kosić (Media servis)

U 20:30 uskočit će u bazen s domaćinima Mađarima. “Ono što je bitno da se prije svega usredotočimo na svoju igru. Želim da moji igrači pokažu koncentraciju i razinu igre kava je bila u četvrtfinalu i polufinalu”, poručio je izbornik Ivica Tucak i analizirao igru protivnika.

“Oni su atipična reprezentacija jer vole igrati taj “divlji vaterpolo”, nemaju disciplinu u igri, međutim to kod ovog izbornika i nije tako. Ne ispadaju puno iz sistema, znaju točno što treba raditi”, kazao je Tucak.

Hrvatska ima individualnu kvalitetu, ali svakako najveća snaga je kolektiv i atmosfera u momčadi.

“Nadam se da će nas 13 imati zlato oko vrata. Ovo je momčadski sport i jedan bez drugog ne možemo. Mislim da svaku utakmicu iskače netko drugi. Želimo to zlato najviše na svijetu, sigurno ćemo se boriti i dati sve od sebe, nadam se da ćemo uspjeti”, poručio je kapetan Sandro Sukno.

Naslov pred domaćom publikom želi uzeti i Mađarska stoga Maro Joković naglašava kako je bitno hladne glave ući u taj meč.

“Igraju pred domaćom publikom, guralo ih je jedno posebno ozračje do finala koje bi im moglo predstavljati teret. Kao i nama jer se nećemo čuti u bazenu, bit će buka i bit će fizički naporno. Ako ponovimo ovakvu igru, pogotovo u napadu, mislim da bi to trebalo biti dobro”, kazao je Joković.

Komentiraj