VELEPOSLANIK ANDREW DALGLEISH: Fasciniran sam Brodosplitom – upoznao sam već najveće takve kompanije

Podijelite članak

Veleposlanik, Andrew Dalgleish

U sklopu svoga prvog posjeta Splitu novi veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj Andrew Dalgleish posjetio je i Brodograđevnu industriju Split.

U razgovoru s Teutom Duletić, direktoricom prodaje Brodosplita, te članom NO Brodosplita Željanom Horvatom, veleposlanik je pokazao interes za trenutnu poslovnu situaciju tvrtke, njenu perspektivu te naglasio svoju podršku i pomoć kod što uspješnijeg pozicioniranja Brodosplita na svjetskom brodograđevnom tržištu i nezaustavljivoj borbi s dalekoistočnim brodogradilištima.

“Fasciniran sam Brodosplitom, poglavito zbog prijašnjeg posla u Južnoj Koreji gdje sam radio protekle četiri godine i imao priliku upoznati mogućnosti najvećih brodograđevnih kompanija na svijetu poput STX-a, Hyundai Heavy Industries i japanskog Mitsubishi. Postoji veliki interes povezivanja britanskih tvrtki s hrvatskim gospodarstvom, a u kratkom vremenu od dolaska u Hrvatsku primijetio sam izrazitu radišnost hrvatskog radnika, stoga ne sumnjam u budućnost Brodosplita i domaćih kompanija. Brodogradnja je iznimno važna industrija za Split i Hrvatsku”, rekao je veleposlanik Dalgleish.

Direktorica prodaje Teuta Duletić  predstavila je veleposlaniku niz aktualnih poslova i neke od projekata iz područja brodogradnje, offshore-a, vanbrodogradnje i obnovljivih izvora energije, izrazivši zadovoljstvo posjetom.

“Iznimno smo ponosni što je jedan od prvih vaših posjeta tvrtkama u Hrvatskoj bio upravo posjet Brodosplitu”, rekla je Duletić.

Nakon susreta sa članovima Uprave, veleposlanik Dalgleish se upoznao s kapacitetima i proizvodnim mogućnostima tvrtke i u vožnji proizvodnim pogonima.

Komentiraj