VARŠAVSKI SAJAM KNJIGA: HDP predstavlja svoja izdanja i poeziju Dorte Jagić

Podijelite članak
Foto: HDP
Foto: HDP

Na ovogodišnjem Varšavskom sajmu knjiga, koji se održava od 17. do 20. svibnja 2018. godine, Hrvatsko društvo pisaca izložit će svoja izdanja knjiga na hrvatskom štandu.

Pjesništvo naše ugledne članice Dorte Jagić predstavit će njezina prevoditeljica na poljski jezik, gospođa Malgorzata Wierzbicka, čije izlaganje Veleposlanstvo RH u Varšavi organizira u okviru Varšavskog sajma knjiga.

Podsjećamo na to da je 2014. g. Dorta Jagić osvojila u Gdanjsku prestižnu europsku nagradu „The European Poet of Freedom“, a na poljski jezik prevedena je njezina zbirka “Kauč na trgu”, prvotno u izdanju Hrvatskog društva pisaca.

Program vezan uz hrvatski štand na Varšavskom sajmu knjiga već treću godinu zaredom organizira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske uz suorganizaciju Veleposlanstva Republike Hrvatske u Poljskoj.

Varšavski sajam knjiga je dobra prilika za promociju hrvatske kulture i jezika u glavnom gradu zemlje, gdje se na četiri sveučilišta (u Varšavi, u Katowicama, u Krakowu i u Poznanju) uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja RH organizira nastava hrvatskog jezika i kulture, a na nekoliko drugih (npr. u Gdanjsku i Wroclawu) hrvatski jezik i književnost su jedan od nastavnih predmeta.

Komentiraj