USKOK ZA VRATOM GORANU MARIĆU: Policija provodi izvide o poslovima s nekretninama

Podijelite članak

HDZ-vi ministri su u problemima, jer su neki nagomilali nekretnine i bogatstvo za koje javnost opravdano pita – otkud im novac.

Premijer Plenković najavio je već rekonstrukciju Vlade, a nakon što je iz nje izletio Lovro Kuščević, očekuje se da odu Goran Marić, Tomislav Tolušić, Gabrijela Žalac…

Uistinu je podugački niz, a kako javlja Dnevnik.hr neke papire od Gorana Marića ministra državne imovine sada traži i USKOK.

Zanimaju ih poslovi s nekretninama, kupoprodaja stanova i Marićeva uloga u obnovi dijela franjevačkog samostana u Zagrebu, koji je prije osam godina pretvoren u studentski dom.

USKOK ozbiljno provjerava Gorana Marića, od policije su zatražili da prikupi i dostavi dokumentaciju i pročešlja Marićeve poslove. Tužitelji traže jasne odgovore koje Goran Marić do sada nije ponudio. Traže i žele znati o čijem je trošku obnovljen studentski dom franjevaca u Zagrebu u crkvi Gospe Lurdske.

Žele znati tko je izvodio radove, koliko su stajali, tko ih je platio i jesu li Marić, odnosno tada tvrtka njegova sina u zamjenu za pomoć franjevcima kupili stan u istoj toj ulici po povoljnim uvjetima.

Jer, u cijeloj priči mnogo je nejasnoća. Goran Marić kupoprodajni ugovor ne pokazuje, ali morat će mnogo toga razjasniti, pa tako i kako je moguće da je novcem od prodaje stana plaćena obnova u samostanu, a kupoprodajni ugovor sklopljen četiri mjeseca kasnije, a tada su radovi u samostanu već bili gotovi.

Treba reći kako USKOK i policija za sada provode izvide, kako je cijela priča na samom početku. Sve se još provjerava, piše Dnevnik.hr.

 

Komentiraj