U SMRT KOD DEMERJA: U prometoj nesreći poginula jedna osoba

Podijelite članak
Foto: Screenshot/HAK
Foto: Screenshot/HAK

Oko 13 sati se u nedjelju dogodila prometna nesreća malo prije naplatne postaje Demerje.

Kako javlja PU zagrebačka sve se dogodilo na autocesti u smjeru Zagreba, a jedna je osoba smrtno stradala.

Za sada nema više informacija o nesreći.

Očevid je u tijeku, a iz HAK-a su izvijestili: “Zbog prometne nesreće na autocesti A1 na 4. +300 km između čvora DONJA ZDENČINA i naplatne postaje DEMERJE u smjeru Zagreba promet se vodi trenutno samo prema NP Lučko”.

PU zagrebačka o svemu je izdala priopćenje nakon očevida:

U nedjelju, 18. studenoga oko 13 sati na autocesti A1, 25-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom marke VW Caddy karlovačkih registarskih oznaka lijevom prometnom trakom spojnog kolnika autoceste A1 i naplatne postaje Demerje u smjeru sjevera.

Dolaskom do 4. km + 250 m, naletjela je na prometnu signalizaciju, a potom i na metalnu zaštitnu ogradu s ublaživačem udarca. U prometnoj nesreći smrtno je stradala 46-godišnja putnica, a teško ozlijeđenoj vozačici liječnička pomoć pružena je u KB Sestara milosrdnica. Prilazni kolnik naplatne postaje Demerje bio je zatvoren za promet od 12.50 do 16.20 sati.

Ponovo apeliramo na sve vozače i druge sudionike u prometu na cesti da svojim postupcima čuvate ne samo svoj život nego i život drugih sudionika.

Većina nesreća uzrokovana je neopreznom vožnjom samih vozača te upozoravamo da zbog vlastite sigurnosti prilagodite brzinu vozila uvjetima na kolniku.

Ukazujemo na nužan oprez i dosljedno poštivanje odredaba Zakona o sigurnosti prometa na cestama jer samo tako može se povećati razina sigurnosti u cestovnom promet s naglaskom na pridržavanju ograničenja brzine, korištenje sigurnosnog pojasa od strane vozača kao i putnika u vozilima i zabrane vožnje pod utjecajem alkohola.

Komentiraj