TRAGEDIJA U ŠUMI: Nedaleko Kutine stablo usmrtilo muškarca (32)

Podijelite članak
Ilustracija
Ilustracija

U šumi na području mjesta Zbjegovača, nedaleko od Kutine, kada je 32-godišnji muškarac motornom pilom obavljao sječu stabala, pri rušenju je jedno prepiljeno stablo palo na njega, od čega je nesretnik na mjestu preminuo.

Nažalost, posljednjih se godina u slavonskim šumama dogodilo nekoliko nesreća sa smrtnim posljedicama. Tako je u rujnu 2016. u Slobodnoj Vlasti na području Đakovštine rušenje stabla bilo kobno za 54-godišnjeg djelatnika. Dok se kretao šumskim putem, na strmom dijelu šume iznenada je došlo do rušenja bukve koja se iz tla iščupala zajedno s korijenjem. Stablo je palo na glavu 54-godišnjaku. Unatoč činjenici da je imao zaštitnu kacigu, pad drveta ga je usmrtio na mjestu, piše Glas Slavonije.

U travnju 2013. 48-godišnji drvosječa poginuo je u šumi u blizini Voćina. Do tragedije je došlo kada je odlomljena grana nesretnom radniku pala na prsa. Od zadobivenih ozljeda preminuo je na mjestu. Iste je godine krajem ožujka kod Gundinaca poginuo i 26-godišnji drvosječa. I njega je usmrtila odlomljena grana.

Prije osam godina, u šumi kod Požege, 51-godišnjak je motornom pilom posjekao stablo koje je palo na 56-godišnjaka i ubilo ga. Stablo je pri padu ozlijedilo tada 15-godišnjeg sina poginulog 56-godišnjaka. Nesretni događaj zbio se kada se 51-godišnjaku motorna pila pri sječi stabla zaglavila. Nesretni 56-godišnjak i njegov sin došli su mu pomoći i nekako su izvukli pilu. Otac i sin maknuli su se u stranu i 51-godišnjak je nastavio rezati drvo, no tada je stablo palo ravno na 56-godišnjaka.

Komentiraj