TAJNI NOĆNI SASTANAK U VLADI: Glavne odluke – država neće spašavati Agrokor, a Todorić mora otići

Podijelite članak

FORBESOVA LISTA: Ivica Todorić i dalje broj jedan po bogatstvu u regiji

U noćnim satima, u nedjelju 3. ožujka, održan je tajni sastanak vlasnika koncerna Agrokor Ivice Todorića, šefa financija Ivana Crnjca te najužeg tima Vlade i Sabora.

Bili su tu predsjednik Vlade Andrej Plenković, predsjednik Sabora Božo Petrov, te ministri Zdravko Marić i Martina Dalić, doznaje televizija N1.

Sastanak u Vladi održan je nakon dramatičnih konzultacija u samom vrhu HDZ-a u kojem su donesene dvije važne političke odluka.

Država svojim javnim financijama ne može spašavati Agrokor – glasi prva odluka, a druga da Ivica Todorić mora otići sa čela kompanije jer stvari izmiču kontroli i koncernu prijeti krah zbog prezaduženosti i odluke vjerovnika da naplate svoje dugove, prenosi N1.

Za pruzimanje kontrole nad tvrtkom angažirana jedna od najvećih američkih konzultantskih kompanija koja već ulazi u detalje poslovanja i stanja u kompaniji.

Božo Petrov je na sastanku  jedini iznio prijedlog da mogući krah i preuzimanje Agrokora spriječi sama država, i to nacionalizacijom ili pokušajem otkupa.

Ali, ta ideja je odbačena, a sastanak je završio bez konkretnih zaključaka, ali uz vidnu ljutnju samog Ivice Todorića koji je Vladi zaprijetio posljedicama, prije svega ogromnim padom BDP-a.

Komentiraj