SVJETSKO PRVENSTVO: Rukometaši startali pobjedom – bolji od Islanda

Podijelite članak

Hrvatska je u svom prvom nastupu u skupini B na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj pobijedila Island sa 31:27, nakon dva preokreta i dramatične završnice.

Najefikasniji u reprezentaciji Hrvatske bili su Luka Stepančić s osam i Luka Cindrić sa šest golova, dok je Island predvodio Aron Palmarsson sa sedam pogodaka.

Sjajnu je utakmicu odigra Luka Stepančić, koji je proglašen najboljim igračem utakmice.

Pokazao je o kakvoj se klasi radi na mjestu desnog vanjskog, a dao je i osam zgoditaka.

Nakon pobjede Lino Čertvar, izbornik, je rekao: “Znao sam da će biti najvažnija mentalna snaga. Zadovoljan sam, ali nema prevelikog slavlja. Igrali smo dinamičan i brzi rukomet. Obrana nije bila baš čvrsta jer nismo u utakmicu ušli nabrijani na obranu. Lako su nam dolazili do gola, ali kad smo stisnuli zonu, okrenuli smo rezultat. Malo smo pogubili koncentraciju u drugom dijelu, ali opet nas je izvukla obrana. Pobijedio je karakter i za to moram pohvaliti igrače. Ja uvijek kažem da igra glava. Samo glava”.

HRVATSKA: Šego, Štrlek, Duvnjak, Musa, Horvat, Stepančić, Cindrić. Klupa: Stevanović Šipić Slišković Karačić Mandić Blažević Jaganjac Bičanić Vranković Vida Kozina. Izbornik: Lino Červar

ISLAND: Gustavsson, Palmarsson, Gudmundsson, Gislason, Magnusson, Elisson, Gunnarsson. Klupa: Björgvinsson, Sigurmannsson, Gudjonsson, Palmarsson, Gustafsson, Ingason, Jonsson, Kristjansson, Einarsson, Thrastarson. Izbornik: Guðmundur Guðmundsson

Komentiraj