SVEČANOST U ZAGREBU: Evo dobitnika Nagrade ‘Dražen Petrović’

Podijelite članak

dodjela nagradaU Muzejsko-memorijalnom centru “Dražen Petrović” na istoimenom trgu u Zagrebu, dodijeljena je 11. Nagrada “Dražen Petrović”, godišnja nagrada najuspješnijim mladim hrvatskim sportašima, ekipama i posadama.

Prema odluci Odbora za Nagradu na čijem je čelu srebrni olimpijac Damir Martin, ujedno i dopredsjednik HOO-a, najuspješnijima u pojedinačnoj konkurenciji proglašeni su Helena Vuković, svjetska kadetska prvakinja u judu i Miran Maričić, svjetski juniorski prvak u disciplini zračna puška 10m.

Nagradu su im uručili Biserka Petrović, majka hrvatskog košarkaša svih vremena, trostrukog osvajač olimpijskog odličja i tragično preminulog Dražena Petrovića te dvostruki olimpijac, zlatni u trapu i europski prvak Josip Glasnović, stoji na stranici HOO-a.

Najuspješnija ženska ekipa je kuglačka reprezentacija U18 u sastavu Tea Dragičević, Matea Juričić, Tamara Sinković, Venesa Bogdanović i Ivana Neralić koje su svjetske prvakinje od svibnja 2017.

Olimpijac Dubravko Šimenc, Nagradu je uručio najuspješnijoj muškoj ekipi. To je vaterpolska reprezentacija U18 u sastavu Luka Podrug, Ivan Krolo, Karlo Kreković, Marko Valečić, Zvonimir Butić, Jacob Merčep, Duje Pejković, Franko Lazić, Lovro Paparić, Matias Biljaka, Petar Bratim, Branimir Herceg i Luka Bajić, koja je na Svjetskom prvenstvu u Podgorici osvojila zlato.

Nagradu Dražen Petrović za najbolji par, štafetu ili posadu dobile su članice ženskog juniorskog veslačkog četverca u sastavu Ivana Jurković, Josipa Jurković, Bruna Milinović i Izabela Krakić koje su svjetske i europske juniorske prvakinje.

Najvećom nadom hrvatskog sporta u ženskoj konkurenciji proglašena je karatistica Lea Vukoja, europska kadetska prvakinja kojoj je nagradu uručio predsjednik Odbora Damir Martin. U muškoj konkurenciji to je Paško Božić brončani s Europskog kadetskog taekwondo prvenstva kojem je Nagradu uručila srebrna olimpijka, bivša vrhunska košarkašica Danira Bilić.

 

Komentiraj