SUPER GESTA DARIE OBRATOV: Posudila saonice Indijcu za njegov 6. nastup na ZOI

Podijelite članak
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Sanjkašica Daria Obratov zaslužila je nagradu za fair play.

Našoj su olimpijki u Pjongčangu Indijci uručili poklon u znak zahvalnosti što je u posljednjim danima 2017. godine na olimpijskim kvalifikacijama u Njemačkoj ustupila sanjke njihovu predstavniku Shivi Keshavanu jer je vlastite strgao u prethodnom nastupu, iako je i sama, odmah nakon njega tj. muške serije, imala kvalifikacijski nastup za ZOI.

Epilog je da je Indijac sa sanjkama Darie Obratov ostvario 6. nastup na ZOI i ušao u Guinnessovu knjigu rekorda, a nakon toga olimpijsku normu prvi put je izborila i naša Daria. Priču o ovom dobrom djelu objavio je i prestižni New York Times.

“Kada sam ga vidjela kako je tužan, nisam mogla ostati mirna. Znala sam koliko mu znače ove kvalifikacije i da su mu u pitanju vjerojatno posljednje ZOI u karijeri. Ponudila sam mu svoje sanjke, on je bio presretan. Odradio je natjecanje i uspio se plasirati u Pjongčang, a kasnije je to uspjelo i meni. Predstavnici indijskog saveza poklonili su mi u znak zahvalnosti jednu statuu koju sam po roditeljima već poslala kući iz Pjongčanga”, opisala je događaj Daria Obratov, prenosi Media servis.

View this post on Instagram

Ovo ce biti jedna duza objava,ali i kako da ne bude kada je tesko naci rijeci za zahvaliti svima koju su bili dio ovog puta,ostvarenja mog olimpijskog sna! Ipak prije svega moram zahvaliti svojoj obitelji Mama,Tata,@db2717 moja baka Dinka hvala vam za svaki zagrljaj,svako ohrabrenje,sva ulaganja u mene,hvala sto mi nikada niste dali da odustanem.Hvala mojoj mladoj sestri @daniobratov s menom si plakala (cak i na svoj rodendan svako 4 godine kada sam propustila Vancouver i Sochi) i veselila se,bila si moja snaga i na ovim kvalifikacijama nisi mislila na sebe vec ucinila sve kako bi me smirila,ohrabrila,nasmijala,bila si moj oslonac u tako teskim danima i ovaj PyeongChang je jednako moj koliko i tvoj! Toliko sam sretna jer imati ovakvu obitelj je rijetkost i pravo blago,ovaj uspjeh je NAS! Hvala dragoj dr.Vlasti Brozicevic, @ivabd i cijelom timu @terme_selce upoznali ste me kao cetrnaestogodisnju djevojcicu s 8 operacija i jednim tada nevjerojatnim snom,hvala na svakoj poruci ohrabrenja,svim rehabilitacijama i sto ste uvijek mislili i niste odustali od mene! Hvala nevjerojatnom teamu @sixtcroatia (gospoda Vuga,Pocivasek, Krivak) jednima od rijetkih koji su prepoznali moju pricu,postali moj sponzor i dali mi auto zahvaljujuci kojem sam uopce mogla ici na kvalifikacije. Hvala mojim dragim trenerima, @marinobasic na pomoci i odlicnoj kondicijskoj pripremi ove sezone, i Bosku Cavki (@mvukusic120 ) treneru koji mi je pomogao u samim pocecima u Splitu koje nikada necu zaboraviti. Hvala i nasim dragim prijateljima,mojoj drugoj obitelji @robert.cikojevic Žarko Martinić Olja Martinic Helga Klaric Dunja Ajduković-Kaleb Zlatko Skrobica Damira Rajcic i svima ostalima sto ste zivili s menom ovaj san,svemu sto ste ucinili za mene i neprekidnoj potpori! Special thank you to @apoioan and Robert Taleanu for great help in PyeongChang and during the season! HVALA OD SRCA, VASA OLIMPIJKA DARIA OBRATOV! #olympicdream #pyeongchang2018

A post shared by Daria Obratov (@dariaobratov) on

Komentiraj