SULUDI DŽIHADIST: “Ne znam što da radim s njim”, pokazivao na dječaka kojem je ubio roditelje

Podijelite članak

larossi abballa

Larossi Abballa, ubojica koji je u predgrađu Pariza ubio francuskog policajca i njegovu suprugu postavio je snimak tog napada na Facebooku, a u video poruci je pozvao na nove terorističke napade tijekom Europskog prvenstva u nogometu, objavio je stručnjak za džihad David Thomson.

Thomson kaže kako je video snimak napada postavljen na internet sinoć u 20,52, kao i da je kasnije uklonjen.

Snimka traje 13 minuta i načinjena je u domu žrtava – zamjenika šefa policije Mureauxa, Jeana-Baptiste Salvainga (42) i supruga mu Jessice (36).

Abballa je objavio da je ubio policajca i njegovu ženu, a čuje se kako govori: “Ne znam što da radim sa njim”, pokazujući prstom na trogodišnje dječaka Mathiea, čije je roditelje netom smaknuo.

Mališan je za to vrijeme sjedio iza njega na kauču. Ubojica je potom na Facebooku objavio fotografije mrtvog policajca i njegove supruge.

Rekonstrukcija je pokazala kako je Abballa prvo ubio nožem policajca, a potom je ušao u kuću i ubio mu suprugu, koja je također bila zaposlena u policiji.

“Pretvorit ćemo Euro 2016. u groblje”, poručio je ubojica Abballa, nakon  što se zakleo na vjernost ISIL-u i pozvao druge muslimane da napadaju “policiju, novinare, javne osobe, policijske čuvare i repere”.

Naveo je i desetak imena poznatih osoba i na Facebooku zatražio svoje prijatelje da “objave priopćenje u kojem preuzimaju odgovornost za napad”.

Na žalost, tako se i dogodilo, pa je agencija Amaq objavila kako je borac Islamske države” u blizini Pariza nožem ubio policajca i njegovu suprugu.

 

Komentiraj