SUĐENJE ŽUPANU TOMAŠEVIĆU: “Dizao je nož, prijetio da će me zaklati, a svemu je kriv njegov preljub”

Podijelite članak

tomašević, marija, mara, alojz

U Slavonskom Brodu ja na Općinskom sudu počelo suđenje Alojzu Tomaševiću, požeško – slavonskom županu, za obiteljsko nasilje.

Zbog  zaštite osobnog života optuženika i članova obitelji koji će svjedočit, Željko Damjanac, Tomaševićev odvjetnik,zatražio je isključenje javnosti s rasprave.

Kako javlja dnevnik.hr, sudac Slaven Vidmar odbio je prijedlog. U obrazloženju je rekao kako ne nalazi razlog za isključenje javnosti za vrijeme cijele rasprave.

Međutim, kako je napomenuo, sud može odlučiti da isključi javnost ako se tijekom rasprave utvrdi da pojedini dijelovi rasprave iznose činjenice iz osobnog života optuženika, žrtve ili svjedoka, koje bi bile razlog za isključenje javnosti.

Tomaševićeva supruga Mara rekla je kako ne odustaje od kaznenog postupka, te da će tražiti imovinsko-pravnu naknadu.

U optužnici se Tomaševiću stavlja na teret da je od listopada 2015. godine do 2. listopada 2017. u obiteljskoj kući u nakani da omalovaži svoju suprugu govorio pogrdne riječi prijeteći joj pritom različitim zlom, istovremeno je rukama hvatao za vrat i pljuskao, čime je kod oštećenice izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva.

Tereti ga se i da ju je 2. listopada 2017., u nakani da je tjelesno ozlijedi, udarao rukama po glavi, hvatajući je za vrat i nadlaktice, te rukama i nogom snažno odgurnuo, pri čemu je oštećenica zadobila tjelesnu ozljedu.

Tomašević je na sudu rekao da nije kriv, dok je njegova supruga Mara svjedočila i rekla kako nasilje traje od prije tri godine i ranije. “Gurao me u trudnoći pred roditeljima i braćom… Čak me htio pogaziti autom”, tvrdi Mara Tomašević. “Dizao je nož na mene, prijetio da će me zaklati, psovao… Svemu je uzrok njegov preljub…”

PISALI SMO:

VIDEO: DRUGO LICE ŽUPANA – Zaljubljenik u pjesmu – evo kako pjeva Alojz Tomašević – čitajte OVDJE.

 

 

 

 

Komentiraj