ŠTROMAR IZNENAĐEN: Nisam znao za odluku da “Za dom spremni” može ostati u grbu HOS-a

Podijelite članak

predrag štromar

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar rekao je da nije znao da je Ministarstvo uprave donijelo odluku kako pozdrav “za dom spremni” može ostati u grbu HOS-a, a što su danas otkrili branitelji na press konferenciji.

Istaknuo je da kad se jednom donesu zakonska rješenja za ovaj pozdrav zasigurno neće biti mjesta. Na pitanje je li zadovoljan rješenjem za ploču koja je danas skinuta, no tek premještena, Štromar je odgovorio da time nisu zadovoljni:

“Mi ne želimo pozdrav ‘Za dom spremni’ u javnosti u RH. Sigurno ga ne želimo i nećemo podržati kad dođe vrijeme da eventualno taj pozdrav ostane. Mislim da taj kao i mnoge druge pozdrave, grbove i obilježja treba regulirati zakonom i da se to treba napraviti unutar Vlade i unutar Vijeća koje je trenutno aktivno. Čim prije donijeti odluke i regulirati na koji način se odnosimo prema sustavima, obilježjima i pozdravima iz prošlosti. U tome HNS-u ‘Za dom spremni’ nikako nije prihvatljivo”, rekao je ministar graditeljstva.

Štromar je otkrio je li i premijeru kao i HNS-u neprihvatljiv ovaj pozdrav:”Mogu reci – Da!”, prenosi Media servis.

Štromar je osudio i korištenje ZDS-a na press konferenciji HOS-a te smatra da se takvo pozdravljanje treba sankcionirati prema zakonima koji trenutno postoje.

Inače potpredsjednik Vlade danas je otkrio i kako je do sada zaprimljeno 1220 zahtjeva za subvencionirane kredite. “Kvote još nisu popunjene pa pozivam građane koji žele kredit da se jave”, rekao je Štromar dodavši kako su izračunali da ima prostora za oko 1800 kredita.

PISALI SMO:

FOTO: SKINUTA PLOČA U JASENOVCU – “Za dom spremni” ostaje i putuje u Novsku! – čitajte OVDJE.

Komentiraj