STRANKA MB 365: Kurikularna reforma da, ali kvalitetna i na djelu

Podijelite članak

Gordana Rusak, Jelena Pavičić Vukičević

Stranka Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti krenula je u utorak u predizbornu promidžbu s temom obrazovanja i kurikularne reformi.

Poruka je kako treba prekinuti s neizvjesnim eksperimentima u školstvu i omogućiti djeci da stečeno znanje mogu primijeniti i uspješno nadograditi novim znanjima.

Na konferenciji za novinare, tim su povodom govorile , potpredsjednica Stranke rada i solidarnosti i prva kandidatkinja na listi BM 365 – Stranke rada i solidarnosti u I. Izbornoj jedinici, te Gordana Rusak, nezavisna kandidatkinja Koalicije za Premijera na listi za I. izbornu jedinicu.

Jelena Pavičić Vukičević je istaknula kako Koalicija za Premijera podržava strategiju obrazovanja, znanosti i tehnologije te podržava nastavak rada na kurikulumu, no uz jednu napomenu.

„Hrvatska škola, njezine školske sportske dvorane i njezini kabineti, bez ozbiljnog angažmana svih odgojno obrazovnih snaga i dalje će biti slabo opremljeni, a hrvatski učitelj nažalost će i dalje biti potlačen. Taj problem neće riješiti novi kurikulum, bez obzira što pozdravljamo njegovo donošenje. Uz kurikulum treba pripremiti i druge kurikulumske materijale, udžbenike, ali isto tako i osigurati dodatno stručno osposobljavanje nastavnika koji bi po takvom kurikulumu trebali raditi“, kazala je Pavičić Vukičević.

Gordana Rusak istaknula je kako je rasprava o kurikulumu, na kraju svedena na dogmu.

„Dogma je nešto što se ne propituje, u što se ne sumnja, a upravo nam se takav kurikulum nudio. Ja sam ta koja je ustala i rekla, kurikularna reforma da, ali kvalitetna, gdje mi nitko neće reći ako vidim problem da šutim o tome. Bez dijaloga, bez razmjene mišljenja mi ne možemo iznjedriti kvalitetne dokumente! Ovo nije ideološko pitanje, nego pitanje budućnosti, moramo postići konsenzus. Želimo školu u kojoj će djeca učiti s razumijevanjem. Odbijamo školu bubanja i nudimo rješenja”, poručila je Rusak.

Komentiraj