SPORT I TERORIZAM: Odgoda EP-a u nogometu nikada nije bila opcija – kaže francuski predsjednik

Podijelite članak

francois hollande

Francois Hollande, francuski predsjednik, još jednom je čvrsto rekao da će Francuska učiniti sve kako bi europsko nogometno prvenstvo, koje se održava od 10. lipnja do 10. srpnja ove godine, proteklo u miru.

Hollande je sve potkrijepio i činjenicom da su privatne tvrtke već angažirale dodatnih 3.000 zaštitara. Uz to, proračun namijenjen osiguranju EP-a je povećan za 15 posto.

“Odgoda Europskog prvenstva za nas nikada nije bila opcija. Želimo pokazati da sport, poput kulture i našeg načina života neće podleći pritisku i prijetnjama”, rekao je francuski predsjednik

prilikom posjete Institutu za sport i tjelesni odgoj (INSEP) u Parizu.

Očekuje se, rekao je Hollande, da će utakmice Europskog prvenstva gledati na stadionima 2,5 milijuna ljudi. Još će oko pet milijuna ljudi posjetiti i navijačke zone koje će biti postavljene u 10

gradova domaćina.

“Europsko prvenstvo biti će najbolji lijek i najbolji odgovor na sve oblike mržnje, straha, užasa i terorističke napade na Pariz i Bruxelles. Dobro ćemo brinuti o sigurnosti za vrijeme EP-a. To je naša dužnost i kod pitanja sigurnosti neće biti nikakvih kompromisa – riječi su francuskog predsjednika.

Spomenuo je i da postoji rizik od novih terorističkih napadai s tim u svezi rekao:

“Važno je ne popustiti pritisku, bit ćemo maksimalno budni kako bi europsko prvenstvo prošlo u najboljem redu.”

Podsjetimo kako je ‘Stade de France’ u Parizu bio jedan od ciljeva islamističkih militanata u studenom 2015. godine, kada je jedan ot terorista pokušao ući na stadion.

Tada je na žalost u napadima u Parizu ubijeno 130 ljudi, a više od 350 ih je ranjeno.

 

 

 

Komentiraj