ŠOKANTNO: “Zdravo, bagro bošnjačka, srpska i hrvatska – zbog vas se moja kći pokušala ubiti”

Podijelite članak
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Vapaj je to i glas majke Ike Ferrer-Gotić, poznate novinarke BHRT-a, koja je taj status objavila na Facebooku, u kojem navodi da je njena 11-godišnja kćerka pokušala samoubojstvo.

Objavu prenosimo u cijelosti:

“Zdravo, bagro bošnjačka, srpska i hrvatska! Zdravo, balije, četnici i ustaše! Zdravo, mrzitelji, hajvani, besposleni i retardi! Ili kako god se volite nazivati samo kako biste izbjegli nazivati se “ljudima”, “građanima”, “sunarodnjacima”.

Zdravo vama kojima su anarhija i bezakonje štit i zdravo vama koji mislite da ste najpametniji, a niste se makli milimetar s mjesta.

Ovo je Sacha. Njoj je 11 godina. Inače, moja kći.

Kći Sacha
Kći Sacha

Da, ta o kojoj ste godinama slušali u medijima. Djevojčica kojoj su prvi dan škole, te neke 2011. godine, nanosili tjelesne ozljede jer ima drugačiju boju kože, jer je lijepo odgojena i jer je moja kći.

Moja, one o kojoj ništa ne znate, a trošite vrijeme nagađajući. Sacha. Dijete koje je svakodnevno trpjelo teške verbalne napade.

Dijete kojem ni uprava škole nije pomogla jer je to sve bilo ‘dječije’. I tako to traje šest punih godina.

Upravo ta Sacha je u četvrtak pokušala izvršiti samoubojstvo.

Počeli slušati?

Imam vašu pažnju?

Možda i imam, jer se nadam da ne spavate sada kada ste ubili malog Mahira Rakovca, pa kada ste Dubravka Lovrenovića u roku dvije godine strpali pod zemlju, a sada Alisu Mahmutović šaljete na ispraćaj.

Vi, društvo zadnjeg reda, počinili ste etničko čišćenje.

Pokušavate isto s mojom porodicom?

Kada kažem ‘vi’, mislim na vas, bagro neobrazovana, koja tipkate po forumima javno bez cenzure, a onda to naša djeca čitaju i za razliku od nas odraslih koji to i ne čitaju ili to smatraju odlikom neukih, misle da takvi komentari zaista nešto i znače.

Pitam vas, s obzirom da nemate hrabrosti to činiti imenom i prezimenom, jer ste kukavice prvog ranga, zašto odgajate svoju djecu da vam budu ista ta bagra bez imalo dostojanstva?

Zar ste toliko neuki da ne uviđate da to što činite nekoga može koštati života?

Zar je moguće da takve gliste kao vi gmižu po ovom bosanskom tlu?

Vi i vaši izrodi koje zovete djecom, a koja su odraz vas gmizavaca i van vašeg cirkusa kojeg nazivate domom?

Nećete uzeti moju porodicu, nećete dirati moju djecu. Ja ću se boriti, a vi nastavite tako. Vi ste samo odraz vašeg neuspjeha, nezadovoljstva, jada, neodgoja.

Hajde, pišite, trošite svoje vrijeme, i kao što moj prijatelj Tomislav Cvitanušić kaže: “Zato ste vi dolje, a mi gore. I vi nikada nećete biti mi! Samo zato što niste shvatili svrhu vašeg jadnog postojanja.”

Ja bih se stidjela da sam na vašem mjestu, ili u najboljem slučaju da sam tako nisko pala kao što ste vi, konopac i prva vrba. Nema tu rehabilitacije”, napisala je Ika Ferrer-Gotić na Facebooku.

Inače, prema pisanju medija policija tvrdi kako nema prijavljen pokušaj samoubojstva djeteta, ali da su reagirali, u četvrtak, 9. ožujka, zbog vršnjačke svađe u Osnovnoj školi Kovačići u Sarajevu.

A svojom objavom Ika Ferrer Gotić skrenula je pažnju javnosti na to da je, kako tvrdi, njezina maloljetna kćer žrtva vršnjačkog nasilja.

Do sada je više puta u medijima govorila kako su njene djevojčice, žrtve vršnjačkog nasilja zbog drugačije boje kože.

Govorila je javno o tome da se ona i njezina obitelj s predrasudama i rasizmom bore godinama, točnije otkako se vratila u BiH.

Njezine objave na Facebooku više nema, a novinarka je u razgovoru za N1 rekla kako joj je netko hakirao profil i uklonio objavu.

Originalnu objavu donosimo u prilogu.

ika ferrer gotić, faksimil

 

Komentiraj