SLAVEN LETICA: Prosvjed protiv ratifikacije IK važan je za razvoj hrvatske demokracije

Podijelite članak

slaven letica

Kaže to naš poznati sociolog, kolumnist i politički analitičar, koji iz svog kuta slika današnje događanje u Zagrebu, kada se na ulicama i na glavnom zagrebačkom trgu našlo nekoliko tisuća onih koji u Istanbulskoj konvenciji ne vide ništa dobro za Hrvatsku.

Ovo je objava Slavena Letice na Facebooku, koju prenosimo:

Današnji prosvjed protiv ratifikacije Istanbulske konvencije važan je događaj za razvoj hrvatske demokracije!

Mislim da moje facebook prijeteljice i prijatelji znaju da smo moja žena (koja je doktorirala na ženskim pokretima: Gordana) i ja sigurni da Istanbulska konvencija ne sadrži odredbe koje bi bile izraz rodne ideologije.

Međutim, mislim da je za razvoj demokracije i kulture javnog dijaloga vrlo važno što je održan današnji masovni hod protiv retifikacije IK.

Naime, pojava i rast protu-rodnih pokreta u svijetu, srednjoj i jugoistočnoj Europi imaju korjene u stvarnim problemima: pokušajima spolnih manjina da vlastite frustracije i probleme pretvore u svojevrsni politički i kulturni TEROR manjine.

U tom pogledu, bilo bi dobro da učeni ljudi među današnjim prosvijednicima osmisle cjelovitu strategiju odnosa prema pokušajima nametanja javnih politika koje predstavljaju nasilje nad elementarnim religijskim i kulturnim uvjerenjima, vjerovanjima i obićajima nejvečega dijela stanovništva.

Opće ozračje tog velikog prosvjeda u potpunoj je opreci sa notornim staljinizmom i govorom mržnje tjednika Novosti kojeg financira – hrvatska država.

Iako ulični prosvjedi nisu olimpijsko sportsko natjecanje, dobro je što je portal direktno.hr objavio usporedne snimke mnoštva okupljenog na Trgu bana Jelačića za kulikularnu reformi i protiv IK.

Komentiraj