SLAVEN LETICA: Je li Šeks “izvor iz vrha HDZ-a” koji Dujmovića naziva “trbuhozborcem” Škore?

Podijelite članak

Sveučilišni profesor Slaven Letica, ugledni politički analitičar i kolumnist, komentirao je događaj u kojem je Tihomir Dujmović, naš poznati novinar, napadnut iz HDZ-a zato što je napisao kako bi Andreju Plenkoviću na predsjedničkim izborima više odgovarala pobjeda Zorana Milanovića nego li Kolinde Grabar Kitarović.

Ovo je objava Slavena Letice na Facebooku:

Anonimni „izvor iz vrha HDZ-a“ kontra Tihomira Dujmovića

Poznati pravaški iliti suverenistički novinski pisac Tihomir Dujmović objavio je na svom virtualnom spomenaru (facebooku) osvrt kojeg je glavna teza da Andrej Plenković i njegov HDZ zapravo ne žele pobjedu Kolinde Grabar Kitarović na predsjedničkim izborima.

Dujmović tvrdi da bi Plenkoviću i HDZ-u više odgovarala pobjeda Zorana Milanovića nakon koje bi „zlatna komunistička mladež” sa Zrinjevca mogli bez problema uspostaviti – veliku koaliciju HDZ-a i SDP-a.

Ta teza često se provlači među pravaško-suverenističko-domoljubnim umnicima i političarima.

Upravo zato iznenađuje nervozna reakcija anonimnog „izvora iz vrha HDZ-a“ koji je na pasja kola napao i spopao brižnog oca i supruga te vrijednog pisca Tihu, proglasivši ga „TRBUHOZBORCEM Miroslava Škore i njegovog gurua Mate Radeljića, za čijom smjenom na Pantovčaku javno oplakuje već mjesecima“.

Kako je riječ „trbuhozborac“ omiljena poštapalica Vladimira Šeksa, nije teško odgonetnuti da je „izvor iz vrha HDZ-a“ baš ON.

Imajući na umu njegovo političko i životno iskustvo pomalo čudi da se je upustio u polemiku – u ime HDZ-a i Andreja Plenkovića – s piscem jednog spomenarskog zapisa koji bi bez te polemike ostao izgubljen u bespućima virtualne stvarnosti.

Paradoks je ove bizarne polemike u tome što je anonimni “izvor iz vrha HDZ-a” zapravo postao TRBUHOZBORCEM te stranke i njenog predsjednika.

Komentiraj