ŠKVERANI UOČI ODLASKA U ZAGREB: “Idemo da ne budemo brojka na papiru”

Podijelite članak
Foto: Screenshot/HRT
Foto: Screenshot/HRT

Radnici pulskog Uljanika i riječkog 3.maja u ponedjeljak idu na Markov trg. Prema najavama iz sindikata, moglo bi se ondje okupiti preko tisuću škverana, jer plaće za srpanj još uvijek nema ni na vidiku.

Izvor: Media servis

Samo iz riječkog 3. maja u ponedjeljak će prema Zagrebu krenuti 400- 500 radnika, u 10-ak autobusa. Predsjednik štrajkaškog odbora u 3. maju, Veljko Todorović.

”Plan je ujutro doći u firmu, ulazi se i cvika se kartice kao da počinjemo radit. Sjedamo u autobuse koji će već biti unutra i kreće se za Zagreb. Organizirano je sve, s policijom je dogovoreno”, rekao je Todorović.

A što očekuje? ”Očekujemo da će Vlada valjda skupiti glave i da će naći neko rješenje za tu našu granu, koja je strateški važna i koju oni pokušavaju rezati dok smo mi na jednoj strani. Neka s nama stanu na kraj i neka je odrežu, eto to je naša poruka za sve njih”, kaže Todorović.

Pripreme su u tijeku i u pulskom Uljaniku. Interes za odlazak pred Banske dvore je velik – moglo bi otići i do 15 autobusa. Očekivanja nisu velika, kaže nam Samir Hadžić.

”Da li će nas premijer primiti ili neće – to je na premijeru. I da nas primi, kao što znate, oni govore da još uvijek rješenja nemaju. Mi idemo da ne budemo samo brojka na papiru, da nas se vidi”, kaže Hadžić.

Očaj među radnicima je velik. A u prilog im nikako ne ide početak nove školske godine.

”Ja još imam jedno dijete, ima tu ljude koji imaju dvoje, troje djece…”, rekao je Hadžić za Media servis.

Komentiraj