SJAJAN USPJEH GIMNASTIČARA: Seligman i Ude u finalu EP-a

Podijelite članak

GIMNASTIČARSKA TUGA: Kakvo je zlo snašlo Roberta Seligmana?

Hrvatski gimnastičari Robert Seligman i Filip Ude plasirali su se u finale konja s hvataljkama na Europskom prvenstvu u Glasgowu.

U kvalifikacijama oba hrvatska gimnastičara ostvarila su jednaku ocjenu – 14.766 te su podijelili četvrto mjesto.

Finale je na rasporedu u nedjelju.

“Ovo je osmo finale za mene na Europskim prvenstvima. Eto, zadnja tri puta sam bio četvrti. Dat‘ ću sve od sebe u finalu jer sam stvarno sjajno spreman i želim popraviti ocjenu barem za tri-četiri-pet desetinki u izvedbi”, izjavio je Seligman, a prenosi Media servis.

Filip Ude
Filip Ude

Nakon srebra iz 2008. godine koje je osvojio u švicarskoj Lausanni, Filip Ude u lovu je na svoju drugu europsku medalju.

“Nakon dugo, dugo godina sam uspio napraviti vježbu, sretan sam. Kao što sam i najavio, radio sam jednu trening vježbu, a tako sam ju i odradio. Skoro ista vježba kao i sa zadnjeg kontrolnog treninga. Znači, kao da sam ju preslikao. Jako sam zadovoljan”, komentirao je Ude.

Osim Udea i Seligmana, od hrvatskih su gimnastičkih reprezentativaca nastupili još i Anton Kovačević te Jakov Vlahek. Svih četvero hrvatskih gimnastičara nastupilo je u višeboju, no naglasak je ipak bio na njihovim primarnim spravama.

Anton Kovačević tako je u kvalifikacijama preče zauzeo 13. mjesto s ocjenom 13.400. Jakov Vlahek solidnom je vježbom na ručama zaradio ocjenu 11.700 te se plasirao na 82. mjesto.

Komentiraj