SINDIKAT POLICIJSKIH SLUŽBENIKA: Ministre Božinoviću, podnesite ostavku!

Podijelite članak

davor božinović

Sindikat policijskih službenika uputio je nekoliko otvorenih pisama ministru Davoru Božinoviću zbog, kako kažu, trenutnog katastrofalnog stanja odore i opreme policijskih službenika.

Podsjećaju kako je ministar obećao da će policijski službenici dobiti nužne jakne. “Danas je proteklo više od mjesec i pol dana i mladi policajci rade na hladnoći bez jakne u puloveru koja se u pojedinim dijelovima Hrvatske spustila i ispod nule i dok se nama uz policajce obraćaju i građani, MUP i ministar ne poduzimaju ništa” upozoravaju u sindikatu.

“Kao što svi vidimo od tog Vašeg obećanja je prošlo više od mjesec i pol dana, temperature su se u nekim područjima Hrvatske spustile ispod nule, a nama uz policajce dojavljuju i građani da se mladi policajci smrzavaju u puloverima. Postavljamo Vam pitanje tko je te mlade policijske službenike uputio neispravne u službu jer konstantno mjesecima svakodnevno nepropisno nose policijsku odoru i čine lakšu povredu službene dužnosti. Čija je to odgovornost? Nama je sada jasno da je, uz odgovornost Vaših prethodnika, sada to i Vaša odgovornost i Vaše „ekipe“ koja nije sposobna nabaviti jakne više od 3,5 godine, ali druge dijelove odore ipak jest, baš čudno, zar ne?! Ali isto tako to je odgovornost i Vaših rukovodećih policijskih službenika jer ovu ste informaciju, kako Vi tako i Vaši prethodnici, trebali dobiti od njih da sustav funkcionira kako treba i to još prije par godina. Isto tako ispod svakog ljudskog dostojanstva je ponašanje nekih rukovodećih policijskih službenika koji u ovim okolnostima tjeraju te mlade policijske službenike da na ovoj hladnoći rade u puloveru, dok njegov kolega pored njega hoda u jakni. Iz Vašeg obećanja danog hrvatskoj javnosti, koje smo Vam citirali, proizlazi da su jakne sada već u skladištima iako su odavno trebale biti zadužene policijskim službenicima, jer danas je 7. 11. 2017. godine. Stoga poštovani Ministre od Vas zahtijevamo da policijski službenici odmah dobiju nužne jakne ili da preuzmete odgovornost i podnesete ostavku na svoju dužnost ministra jer očito niste sposobni sustavu osigurati niti minimum minimuma kako bi redovno funkcionirao, ali zato u javnosti izvodite „predstave“ i dajete lažna obećanja na koja dovodite sindikate koji godinama šute o bitnim temama, a koji uz Vas i Vaše prethodnike snose odgovornost za trenutno katastrofalno stanje u sustavu MUP-a od materijalnih prava i mizernih plaća do opreme i odore” stoji, između ostalog, u pismu upućenom ministru, a prenosi Media servis.

Komentiraj