SINČIĆ PRED POVJERENSTVOM: Vaše upute nisu dovoljno precizne – svejedno kažnjen

Podijelite članak

Na sjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa našao se postupak koji je pokrenut protiv predsjednika Živog zida Ivana Vilibora Sinčića zbog propusta u ispunjavanju imovinske kartice i to zbog nesklada u imovinskoj kartici vezano uz bankovni kredit za kupnju kuće u Zagrebu.

Izvor: Media servis

Sinčić je naveo da je približna tržišna vrijednost kuće oko 525 000 kuna, dok je Porezna uprava navela kako je vrijednost nekretnine 591 000 kuna.

“Napravio sam apsolutno sve što sam smatrao da je u interesu transparentnosti. Što se tiče dokumentacije poslao sam sve, možda i neke intimne stvari koje nisu bile potrebne’, rekao je čelnik Živog zida Sinčić pred Povjerenstvom.

“Moram reći, ja doista želim da vi kao mlada institucija unaprijedite svoj rad što je više moguće, da vaše upute nisu dovoljno detaljne, barem što se mene tiče koji dosta volim ići u detalje, nisu dovoljno precizne, pogotovo ove kratke, i da se iz njih može zaključiti točno i na koji način traži. Čisto jedan savjet i opaska”, rekao je Sinčić.

Iznoseći svoju stranu, Sinčić je rekao da je prva procjena netočna jer su naknadno obnavljali kuću te popravljali dimnjak i odvodnju. Istaknuo je da će naručiti novu procjenu ako to traži Povjerenstvo.

Članica Povjerenstva Tatijana Vučetić mu je odgovorila: “Vi ste imali kupoprodajni ugovor, cijelo vrijeme govorite o procjeni, govorite o stvarnoj vrijednosti nekretnine, ali niti jednom niste rekli da ste potpisali kupoprodajni ugovor i da u njemu striktno stoji koliko ta nekretnina košta. Vi ste imali idealnu situaciju u kojoj niste imali nikakve dileme navesti vrijednost nekretnine onakva kakva jeste jer ona koja je u kupoprodajnom ugovoru ona je vrijednost nekretnine za vas.”

Povjerenstvo je predložilo da se Sinčića kazni sa 3.000 kune, zbog netočnosti pri ispunjavanju imovinske kartice.

Komentiraj