SINČIĆ PORUČIO PLENKOVIĆU: Dajte ostavku, nemojte sramotiti Hrvatsku, Vladu i sebe

Podijelite članak
Foto: Živi zid
Foto: Živi zid

Živi zid je danas sazvao konferenciju povodom novih mailova koji potvrđuju da premijer Andrej Plenković ne samo da je sve znao, nego da je sudjelovao u radu Borg skupine.

„Plenković je sve znao, ne samo da je sve znao, nego je sudjelovao u radu Borg skupine. I ono što je skandaloznije je da je njemu bilo normalno da Borg skupina radi besplatno pa da će onda poslije kao konzultanti sve to nadoknaditi i naplatiti. On kao pravnik da nije vidio sukob interesa, korupciju i opasnost za svoju Vladu, to je teško za povjerovati. Sve nam ovo pokazuje da je Plenković novi Sanader“ rekao je predsjednik Živog zida, Ivan Vilibor Sinčić, te ga još jednom pozvao na ostavku.

„Dajte ostavku, nemojte sramotiti Hrvatsku, Vladu i sebe, napravite što je časno i dajte ostavku. Odite za gospođom Dalić, raspišite nove izbore da se oslobodimo korumpiranih zastupnika u Saboru.“ Naglasio je da sve ovisi o zastupnicima i hoće li se prisjetiti prisege ili će im biti važnije primati plaću još dvije i pol godine.

Ostavku ministrice Martine Dalić okarakterizirao je kao demokratski iskorak u RH, te je pozvao da i drugi ministri u tom duhu daju ostavku, primjerice ministar financija Zdravko Marić koji je također bio upoznat s cijelom situacijom.

Rekao je da će pratiti što DORH radi po pitanju kaznene prijave koju je protiv Martine Dalić, Ante Ramljaka, Andreja Plenkovića i Gorana Marića podnio Tihomir Lukanić, glavni tajnik Živog zida, jer se hrvatskom pravosuđu ne može još vjerovati u potpunosti i da se tek treba izboriti za pravnu državu.

Poslali su i upit Vladi o evidenciji ulazaka i izlazaka u Vladu, na što imaju pravo.
„Saborska straža vodi evidenciju ulazaka i izlazaka u Sabor. Čak postoji ustavna presuda da svaki građanin može dobiti tu evidenciju na uvid, slično je i za Vladu, pa smo mi poslali upit Vladi da nam daju tih dana kad su bili sastanci evidenciju ulazaka i izlazaka u Vladu, što će biti dodatan dokaz. Također video snimke postoje, međutim mi ne možemo do njih, to mogu MUP i DORH pa ih pozivam da ne zaborave,“ rekao je Sinčić, a stoji na stranicama Živog zida.

Pozvao je predsjednicu da stavi javni interes ispred privatnog i da se aktivnije uključi u borbu protiv korupcije.
„Pozivam predsjednicu da se aktivnije uključi u borbu protiv korupcije. Znam da joj nije lako, to je njezina Vlada, Plenković je njen kolega iz stranke iz Sanaderovog vremena, međutim neka stavi javni interes ispred privatnog.“

Komentiraj