SINČIĆ ODGOVORIO NA NAPADE: Ovaj sustav mora pasti – HDZ i SDP dobivaju više od 80 milijuna!

Podijelite članak

Na insinuacije da će biti korupcije ako se ukine financiranje stranaka iz državnog proračuna odgovorio je čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.

Sinčić je na Facebooku još jedenom pojasnio:

Ne vidim mogućnost za veće malverzacije, korupciju i nepotizam nego sada postoji. Moj je duboki stav da gore ne može biti.

Stranke danas imaju imovinu vrijednu milijarde i prikrivaju ju novcem iz proračuna. Iako svi znamo da imaju crne fondove.

Svi znamo da lobiraju, da uzimaju novac od korporacija (ne želim objašnjavati glasanje o GMO-u).

U slučaju da nema novaca iz proračuna, morali bi dokazati odakle im toliki novac, kako financiraju sve kampanje, reklame, vozila…

Smatram duboko nepravednim sustav u kojem se pravo na pravedno natjecanje daje strankama koje su u parlament ušle prije 30 godina i onima koje su se od njih odcijepile unutar parlamenta. Izvanparlamentarne stranke tako nemaju gotovo nikakve šanse, jer nemaju novac iz državnog proračuna, dok HDZ i SDP zajedno dobivaju preko 80 milijuna godišnje.

S tim su novcem uzurpirali medije; televizije, portale, novine. Sve ove koji se danas grčevito bore protiv naše inicijative, jer bi im zatvorila pipu iz koje kapaju milijuni u kampanjama.

Torturu koju sam ja prolazio 2014. ne želim više nikome. Dok su drugi ulazili u kampanje s milijardama, ja sam imao 5.000 kn.

Duboko sam uvjeren da ovaj sustav mora pasti, jer smo dotakli dno i nema svjetla na kraju tunela

Komentiraj