SADA JE I SLUŽBENO: Predsjednica poslala dopis – želi zajedničku sjednicu s Vladom

Podijelite članak
Foto: Predsjednic.hr
Foto: Predsjednica.hr

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, nakon što je to danas najavila, i službeno je poslala dopis za zajedničkom sjednicom Vlade.

Dopis je poslala premijeru Andreju Plenkoviću, a traži zajedničku sjednicu Vlade na temu demografije.

Podsjetimo, danas nakon sastanka Vijeća za nacionalnu sigurnost, predsjednica je rekla kako je s premijerom Plenkovićem načelno razgovarala, ali je to bilo u uvjetima kad su pričali o Agrokoru.

“Danas sam mu najavila da šaljem pisani prijedlog. Doista bih voljela da to napravimo u sinergiji, jer držim da je demografija ključno državno pitanje gdje se ne možemo razilaziti, nego moramo postići državni konsenzus i između Vlade, između oporbe, između svih nas dužnosnika. Voljela bih da moj prinos mjera bude jedan od prinosa koji će biti podloga jedne snažne razvojne strategije”, poručila je Grabar-Kitarović., a prenosi Media servis.

Premijer je zadovoljan kako je sjednica prošla. Tvrdi nije objašnjavao svoju ulogu u aferi i vezi sa skupinom Borg koja je pisala lex Agrokor, a na upit je li bilo propusta od strane sigurnosno obavještajnih službi, istaknuo je: “Nije to bio predmet sastanka”.

Osvrnuo se i na rješavanja demografskih problema, oko kojih je predsjednica u zadnje vrijeme sve glasnija.

“Demografska pitanja su važna, razmatrati ćemo tu temu sa svima koji su dobrodošli. Kada dođe vrijeme razgovarati ćemo o tome”, naglasio je Plenković.

Na temelju odredbe članka 102. Ustava RH, predsjednica je predložila održavanje sjednice Vlade Republike Hrvatske sa sljedećim dnevnim redom:

1. Izvješće Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku o stanju demografskih kretanja u Republici Hrvatskoj te poduzetim mjerama i aktivnostima

2. Izvješće Ministarstva pravosudja o mjerama i aktivnostima u vezi s problematikom blokiranih gradjana i

3. Prijedlog mjera Predsjednice Republike Hrvatske za rješavanje demografske krize i problematike blokiranih gradjana

Predsjednica Republike predložila je termine za održavanje sjednice Vlade RH: 11. ili 12. lipnja odnosno 18., 19. ili 20. lipnja 2018.

Održavanjem navedene zajedničke sjednice Vlade pokazali bismo potrebnu državničku odgovornost, budući da vremena za sveobuhvatno rješavanje spomenutih problema više nema, istaknula je predsjednica Republike u dopisu predsjedniku Vlade RH.

Komentiraj