SABOR: Božo Petrov – Sramota, Jandroković šalje zastupnike na 14 dana novog odmora

Podijelite članak

 

Čelnik Mosta Božo Petrov žestoko je u utorak zamjerio predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću zbog saborske stanke koja bi trebala trajati do 14. studenog, ustvrdivši da su, kada je Most upravljao Saborom, zastupnici radili, a ocjena Sabora bila dvostruko veća nego sada.

božo petrov

Piše: Božo Petrov

Sramota koja se ne može odšutjeti! Gordan Jandroković šalje zastupnike na 14 dana novog godišnjeg odmora. Valjda se nada da će to izbrisati sramotnu sliku promocije i rehabilitacije Martine Dalić.

Jandroković je odlučio napraviti stanku do 14. studenoga i osloboditi saborske zastupnike dolaska na posao 15 dana, s time da će saborski zastupnici nakon toga u roku mjesec dana imati pauzu od novih mjesec dana. Za nas je to neprihvatljivo.

Neprihvatljivo je da zastupnici idu na odmor dok su na dnevnom redu 93 točke koje treba raspraviti. On navodi da je upozorio na to prošli puta i da na to apsolutno nitko nije reagirao.

Ja mogu samo reći da su onda falsificirali ili pokušavaju nametnuti svoje mišljenje kao što su to napravili sa predstavljanjem knjige Martine Dalić, gdje su od negativaca pokušali napraviti junake i kolektivno isprati mozak hrvatskih ljudi.

To je način na koji se ponaša, kako gospodin Jandroković koji vodi Hrvatski sabor, tako i oni drugi koji vode državu.

Neprihvatljivo je objašnjenje da se želi omogućiti zastupnicima rad na terenu. Zastupnici mogu raditi na terenu ponedjeljak, utorak, subotu, nedjelju. Dakle od sedam dana u tjednu mogu četiri dana raditi na terenu, a tri u Saboru i ta tri dana su im problem.

Uskoro ćemo očito doživjeti da će se sastajati jednom godišnje, i to u trajanju od mjesec dana, kako su krenuli.

Komentiraj