PUPOVAC U SABORU: “Kad sam vidio Antu Ramljaka, ne bih dao tri guske da ih čuva”

Podijelite članak

milorad pupovac

Saborski zastupnici do kasno sinoć raspravljali su o mogućnosti ponovnog uspostavljanja istražnog povjerenstva za Agrokor.

Piše: Marinela Ruškovački (Media servis)

Dok vladajući smatraju da bi svima uključenima u proces oko nagodbe onbova istražnog povjerenstva povećala psihozu oko svega, oporba ne dijeli to mišljenje i smatra da je osnivanje povjerenstva u interesu javnosti nakon svega što se dogodilo u aferi Hotmail.

Rasprava se opet odvijala u kasnim satima, a zastupnici većine ukazali su oporbenjacima i na činjenicu da ih je u sabornici od 36 koji su potpisali inicijativu bilo samo 9 u vrijeme kada s o njoj raspravljalo. Podsjetimo, nastavak rada istražnog povjerenstva traže Most, SDP, Živi zid, Glas i IDS. SDP-ovac Željko Jovanović i Mostovac Miro Bulj.

“Govorimo o političkoj odgovornosti. Ta odgovornost je velika, ali to nije dovoljno, nije dovoljno iz razloga što je Andrej Plenković sve to vidioč čuo i znao. A ako nije znao i čuo, onda nije dostaojan biti hrvatski premijer”, rekao je Jovanović.

“Nama treba pojerenstvo, ali i proširenje zatvora s obzirom na to što su učinili od ove države”, istaknuo je Bulj.

“Izvanrednom povjereniku, upravi, vjerovnicima, u ovom trenutku najmanje treba ‘povećavanje psihoze’, ne mislim da bi obnova rada povjerenstva pomogla da posao pokuša privesti kraju”, rekao je SDS-ov Milorad Pupovac, a na kraju i pohvalio Peruška: “Kad sam vidio Antu Ramljaka, znao sam da mu ne bih dao tri guske da ih čuva, Peruško ulijeva povjerenje”.

Odgovorio im je predsjednik saborskog kluba HDZ-a, Branko Bačić…”Nikakvih razloga nema da bismo skrovali bilo što što se događalo”, rekao je Bačić.

O ovoj i inicijativi SDP-a za izmjenom Zakono o sprečavanju sukoba interesa kojom žele obuhvatiti i izvanredne povjerenike za sistemski važna dužna glasovat će se u petak, kada bis e trebalo raspravljati i o inicijativi šefa SDP-a Davora Bernardića o raspuštanju Sabora. Premijer Plenković, koji se nalazi u Sofiji na sastanku na vrhu EU- zapadni Balkan porućčio je da će i ta inicijativa biti jedna u nizu oporbenih koja “neće proći”.

Komentiraj