PROŠLO JE 6 GODINA: Sjećanje na Josipa Kužea, velikog igrača, trenera i miljenika navijača

Podijelite članak

Na današnji dan, 16. lipnja prije šest godina napustio nas je legendarni igrač i trener Josip Kuže, koji je u 61. godini izgubio najveću životnu utakmicu – borbu protiv leukemije.

“Kuže je bio jedan od najboljih obrambenih igrača u povijesti Dinama, bio je miljenik navijača i publike, a posebno Bad Blue Boysa koji su mu posvetili mural na sjevernoj tribini te se od njega 2013. godine oprostili tisućama upaljenih svijeća na Sjevernoj tribini stadiona Maksimir.

Josip Kuže napustio nas je prije šest godina kada je izgubio bitku s leukemijom, ali zauvijek će svojim likom i djelom ostati upisan u bogatoj povijesti kluba, kao i u našim srcima”, stoji sjećanje na Facebook stranici GNK Dinamo.

Za Dinamo je igrao punih deset godina, od 1971. do 1981., a u tom je razdoblju odigrao 384 utakmice.

Bio je uvjerljivo jedan od najboljih obrambenih igrača u povijesti kluba, a od trofeja za vrijeme igračke karijere osvojio je Kup Jugoslavije 1980. godine.

Na maksimirski se stadion ponovno vratio 1986. godine, ovoga puta kao trener. Do 1988. godine vodio je mlađu momčad u nogometnoj školi Dinamo, da bi kasnije postao glavni trener prve momčadi.

Na modroj je klupi bio u sezoni 1989./90., kao i u sezoni 2005./06. kada je Dinamo osvojio prvenstvo Hrvatske i vratio naslov prvaka na Maksimir.

Oduvijek je bio i ostat će jedan od najboljih trenera u povijesti Dinama, bio je vrhunski igrač, veliki nogometni stručnjak i zauvijek će ostati upisan u povijest modrog kluba.

Komentiraj