PRIJATELJI U “RATU”: Hoće li Plenković zbog Istanbulske zatvoriti vrata Stieru?!

Podijelite članak

stier, plenković

Davor Ivo Stier, politički tajnik HDZ-a komentirao je svoju izjavu o klerikalizmu i hoće li i dalje ostati politički tajnik u stranci nakon što u Saboru glasuje protiv Istanbulske konvencije.

Na pitanje da objasni izjavu o klerikalizmu i protuklerikalikalcima u politici i hoće li ostati i dalje politički tajnik u HDZ-u nakon što glasuje protiv Istanbulske konvencije u Saboru.

“Čemu nervoza, čemu panika? Imat ćemo raspravu u Saboru gdje će biti prilike argumentirati svako stajalište. Potrebe za još jednu interpretativnu izjavu nema. Mi ćemo sigurno imati ovoga tjedna puno unutarnje politike u Saboru”, kazao je Stier u emsiji HRT-a.

Stier je, podsjetimo, prije sjednice Predsjedništva HDZ-a u petak potvrdio da će u Saboru glasovati protiv ratifikacije Istanbulske konvencije te govorio o klerikalcima u politici.

Među ostalim tada je Stier rekao: “Vidite, najveće antiklerikalce ćete naći među vjernicima koji idu svake nedjelje na misu i koji barem pokušavaju slijediti Kristov nauk, a najveće klerikalce ćete naći među političarima koji se povremeno pojave da bi pokupili pljesak u crkvi ili da ih se spomene s oltara, kad su izbori da ih se možda s oltara favorizira, koji možda i znaju za neke prljavštine u hijerarhiji Crkve, ali nisu tu da ih očiste nego da ostanu te prljavštine i da na temelju toga ucjenjuju i kontroliraju Crkvu. I to je loše. Taj tip klerikalizma je loš i za Crkvu, loš je za politiku, loš je za društvo”.

Andrej Plenković je pak novinarima o istupu Stiera i o tome je li aludirao na njega rekao: “Ja mislim da je to nedopustivo. To nije točno. Nije mi jasno ako je aludirao na bilo koga u stranci… Mora se do kraja očitovati. Mislim da smo s postupkom ratifikacije ove Konvencije, ušli u bit, želimo jaču zaštitu žena od nasilja, a ideološka pitanja smo adresirali Interpretativnom izjavom. Radi se o ispinjavanju predizbornog obećanja iz kampanje, nema promjene smjera. To je jedna vrsta demagogije i dezinformacije koja još nije viđena. Kako to da naši kolege iz sestrinskih stranaka konsenzusom uspijevaju donijeti ovakve dokumente, pa i HDZ BiH”, rekao je Plenković, a prenosi N1.

Komentiraj