PRESUDA OKRUTNOM UBOJICI: Tin Šunjerga za ubojstvo roditelja dobio 40 godina zatvora!

Podijelite članak
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Tin Šunjerga, ubojica vlastitih roditelja ide na 40 godina u zatvor. Nepravomoćna je to odluka Županijskog suda u Zadru koja mu je priopćena malo iza podneva.

Tužiteljstvo je teretilo Šunjergu da je roditeljima iz osvete pištoljem pucao u glavu jer su mu prigovarali zbog loših ocjena i konzumiranja raznih vrsta droga te mu nametali zabrane.

Njegov prijatelj Ivan Škarić, koji ga nije prijavio iako je znao za ubojstvo, dobio je uvjetnu kaznu od godinu dana zatvora u koji neće ići ako u tri godine ne počini kazneno djelo.

Za svako ubojstvo dobio je Šunjerga 24 godine, odnosno 40 za oba. Sudsko vijeće utvrdilo je kako je Šunjerga ubojstva počinio na podmukao način iz bezobzirne osvete koju je prethodno isplanirao odnosno da je imao izravnu namjeru da ubije roditelje kako bi stao na kraj njihovim prigovaranjima.

“Iz psihijatrijskog nalaza i mišljenja tima liječnika vještaka proizlazi da je isti tempore criminis bio ubrojiv. Prilikom odmjeravanja kazne vijeće mu je uzelo u obzir stupanj krivnje jer je prvooptuženik Tin Šunjerga postupao s maksimalnim stupnjem krivnje, odnosno postupao je s izravnom namjerom. Kod njega je utvrđena potpuna ubrojivost i neokrnjena svijest o protupravnosti svog postupanja, što znači da je imao izravnu namjeru da ubije roditelje radi bezobzirne osvete i na podmukao način”, istaknula je predsjednica sudskog vijeća, sutkinja Sandra Radanović.

Nadalje, otegotna okolnost je i ta što je odmah nakon ubojstva nastavio s normalnim aktivnostima pa se iste večeri sa prijateljima zabavljao na rođendanskoj proslavi kao da se ništa nije dogodilo:

“Sve naprijed navedeno ukazuje na veliku količinu bešćutnosti i krajnje bezobzirnosti u postupcima prvooptuženika jer svojim postupcima nakon ubojstva roditelja nije pokazao niti jednu emociju koja bi izražavala tugu za ubijenim roditeljima”, zaključila je Radanović.

Drugooptuženi, Šunjergin prijatelj Ivan Škarić koji nije prijavio ubojstvo iako je znao da je počinjeno, dobio je uvjetnu kaznu od godinu dana zatvora u koji neće ići ako u tri godine ne počini kazneno djelo.

Tužitelj Branko Čvrljak nakon izricanja presude samo je kratko rekao da će nakon što dobiju pisani otpravak odlučiti hoće li uložiti žalbu. Šunjergin odvjetnik po službenoj dužnosti, Karlo Surić rekao je kako je presuda očekivana te da će iskoristiti mogućnost žalbe

PISALI SMO:

OPTUŽNICA PROTIV UBOJICE: Tin Šunjerga (20) ubio je roditelje u Čistoj Velikoj – ovo su detalji – čitajte OVDJE.

 

 

Komentiraj