PREDSJEDNIČKI URED SE SELI: Predsjednica s Pantovčaka najprije u Zadar pa na otoke

Podijelite članak

kolinda grabar kitarović

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nastavlja s praksom “selidbe” svog ureda po Hrvatskoj. Nakon Splita, Pule i Vukovara, idućeg tjedna privremeno se seli u Zadarsku županiju.

Cilj je i ovaj put upoznati se s konkretnim problemima stanovnika i potaknuti decentralizaciju države, prenosi Media servis.

Kao što je u siječnju na zaključenju svog boravka u Vukovaru i poručila, predsjednica Grabar Kitarović odlazi na otoke. Na području Zadra boravit će idućeg tjedna, od utorka do petka. Iako će joj ured formalno biti smješten u zgradi Zadarske županije, veliku većinu vremena provest će na udaljenijim otocima arhipelaga, a cilj joj je i ovaj put upoznati se sa konkretnim problemima mještana.

S Pantovčaka poručuju kako im niti malo ne smeta i turneja premijera Oreškovića po Lijepoj našoj. I sama Grabar Kitarović u siječnju je pozvala Vladu da povuče slične poteze.
“Nadam se da će Vlada dosita nova staviti veliki naglasak na decentralizaciju, na funkcionalnu, na fiskalnu decentralizaciju, ali nadam se isto tako da će izmještati barem neke urede ministarstava ili dijelove ministarstva”, poručila je tada Grabar Kitarović.

Prvoga dana predsjednica će u Zadru primati građane, koji se već sada mogu prijaviti Uredu predsjednice, održat će sastanak s predstavnicima otočnog sabora, s posebnim naglaskom na najave rezanja subvencija za otoke, koje su ključne za njihovo funkcioniranje, a posjetit će i zračnu luku Zemunik, gdje će razgovora biti o pripremama za protupožarnu sezonu, ali i funkcioniranju ratnog zrakoplovstva.

Drugi dan rezerviran je za Dugi Otok, posjetit će mjesta Sali i Božavu, u kojoj školu pohađa svega 5 učenika, a u tom mjestu će i prespavati. Treći dan u planu su i posjeti otocima Molatu, Istu, Premudi, te Silbi i Olibu.

Posljednji dan predsjednica će obići otok Pag, posjetiti Novalju, ali i pašku siranu i solanu, a na otoku će održati i prijem za veleposlanike s kojima će u popodnevnim satima obići gospodarstvenike te posjetiti benediktinke, ali i čipkarice s Paga.

S Pantovčaka je poručeno da će u rješavanju konkretnih problema sudjelovati i predstavnici resornih ministarstava, kako bi sve bilo što efikasnije. Nakon Zadra, predsjednica planira posjetiti Međimurje, nakon toga i Gorski Kotar.

Komentiraj