POVRATAK NA JUG: Strateška odluka – Hrvatska vojska u Pločama

Podijelite članak

STRADALI U EKSPLOZIJI: Teško ozlijeđena dvojica pripadnika OS RH - jedan se bori za život

Ministar obrane Damir Krstičević jučer je sa suradnicima obišao radove u vojarni “Neretva” u Pločama, gdje će biti smještena satnija Mornaričko-desantnog pješaštva.

Vojska je građanima izgradila i plažu, te, kako je istakao ministar, na primjeru Ploča potvrdila važnost sinergije vojske i naroda.

Prilikom obilaska ministar Krstičević izrazio je zadovoljstvo što se Hrvatska vojska vraća na jug i što će se Dan Hrvatske ratne mornarice proslaviti u Pločama. U Pločama će biti smještena satnija Mornaričko-desantnog pješaštva. Biti će vrlo mobilna tako da može intervenirati u kratkom vremenu u bilo koji prostor južne Hrvatske, ali i cijelog otočja i priobalja.

“Strateški je važno da Hrvatska vojska bude u Pločama. Ploče su za nas gravitacijsko središte Hrvatske ratne mornarice i 14.9 prvi dio te postrojbe bit će tu postrojen”, rekao je Krstičević.

Hrvatska vojska pomogla je i uređenju gradske plaže u Pločama, a to će biti, kaže ministar glavni preduvjet za razvoj turističkog potencijala ovog mjesta. Uređenje plaže trajalo je 55 dana, a angažirano je i dvadesetak vojnika. Evo što je o tome rekao zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade general Tihomir Kundid.

“To je jedan nedvojbeni pokazatelj da Hrvatska vojska kontinuirano pomaže lokalnoj zajednici. Dakle Hrvatska vojska je dio ovoga društva i želimo dati doprinos ovome društvu”, istaknuo je Kundid, a prenosi Media servis.

Komentiraj