POMAGAO HULIGANU S BRAČA: Pomažem svim hrvatskim državljanima – kaže Kuščević

Podijelite članak

Sindikati će uskoro predati Saboru potpise inicijative 67 je previše za referendum o mirovinskoj reformi. Na potpise, ali i to je li referendumsko pitanje ustavno s Markova trga osvrnuo se ministar uprave Lovro Kuščević.

Izvor: Media servis

“Ako su ustavni stručnjaci podijeljeni, onda sasvim sigurno ima prostora za tražit mišljenje gospode iz institucije s moje desne strane.”

Unatoč Vladinoj inicijativi da se dijalogom riješe problemi i zaustavi referendum, sindikati su odbili razgovarati s ministrom Pavićem. Kuščević na to kaže:

“To mi nije drago, ja kao pravnik i mirotovorac mislim da je najbolje dijalogom rješavati stvari za stolom.”

Kuščević je potvrdio da je jednom od napadača na sezonce u Supetru pomogao prilikom uhićenja u Srbiji. Naime, taj huligan je u kolovozu prošle godine sudjelovao u pljački benzinske crpke u naselju Vrčin u okolici Beograda, pri čemu je iscrtavao ustaške grafite.

“Naravno da pomažem svim hrvatskim državljanima kad god mogu i gdje god mogu. Znači kad su hrvatski državljani bili uhićeni u Beogradu, tada su roditelji te djece tražili da im pomognem povezati ih s hrvatskim veleposlanikom što sam rado i napravio.”

Podsjetimo, V.M. je jedan od dvojice napadača koji su prekjučer ponovno uhićeni zbog napada na Srbe sezonce i vatrogasca koji im je pokušao pomoći u Supetru.

Policija je i događaju u Supetru priopćila:

“Provodeći daljnje kriminalističko istraživanje napada na osobe koji se dogodio  09.lipnja oko 04 sata u Supetru, koordinaciji s nadležnim Općinskim državnim odvjetništvu u Splitu prikupljena su saznanja i dokazi iz kojih je proizašla sumnja da su ranije obrađivani 22-godišnjak i 19-godišnjak ostvarili obilježje kaznenog djela, radi čega su danas i uhićeni i dovedeni u službene prostorije policije.

Sumnjiče se da su  9. lipnja oko 4 sata u Supetru na Braču na naročito drzak i nepristojan način skupa s  još za sada nepoznatim osobama fizički napali pet osoba u dobi od 21 do 26 godina i doveli ih u ponižavajući položaj čime su ostvarili obilježja kaznenog djela Nasilničko ponašanje iz članka 323 a Kaznenog zakona, a u svezi s kaznenim djelom Zločinom iz mržnje (članak 87. st 21. KZ-a) radi čega je protiv njih podnesena kaznena prijava i privedeni su pritvorskom nadzorniku.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje u cilju identifikacije ostalih sudionika predmetnog događaja”.

 

Komentiraj